66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

סירות תפוחי אדמה ממולאים בפטריות

סירות תפוחי אדמה ממולאים בפטריות

הנה עוד מתכון טעים קל להכנה טיפ טיפונת עבודה, גם יוכל להציל אתכם בתשעת הימים.
למי שיש חשק להשקיע קצת במטבח בימים חמים אלו

את המתכון קיבלתי מחברה לעבודה. קצת שיניתי, קצת הוספתי ויצא מעדן.

אני מילאתי גם תחתיות ארטישוק וגם פטריות.

מה צריך:

8 תפוחי אדמה אדומים מבושלים עם הקליפה ( לא בישול מלא ) ומקוררים במקרר כמה שעות

גם תחתיות ארטישוק מבושלות בישול מלא

פטריות ללא הרגל
 

למילוי תפוחי האדמה:

2 קופסאות פטריות טריות קצוצות דק ללא הרגל ( מי שרוצה להשתמש ברגל הפטריה לנקות היטב מאדמה ולקצוץ דק דק )

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

3 שיני שום כתושות

חופן פטרוזיליה קצוץ דק

חופן עלי סלרי קצוצים דק

3-4 כפות שמן

מלח

פלפל שחור גרוס

כורכום

ביצה אחת - לא חובה אני לא שמתי ביצה ויצא נפלא
 

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה לא בישול מלא, בערך שלושים דקות. מסננים, מצננים, ושמים במקרר לכמה שעות,
כדי שלא יתפוררו בשעת ההכנה.

מבשלים בישול מלא את תחתיות הארטישוק ומצננים.

אחרי שתפוחי האדמה התקררו להם במקרר, קלפו אותן וחצו אותם לאורכם. רוקנו את תפוחי האדמה בצורת סירה.
הניחו במגש את תפוחי האדמה המרוקנים, לא לזרוק את תפוח האדמה שרוקנו, הוא משמש לנו למילוי.

טגנו את הבצל להזהבה, הוסיפו את השום. טגנו עוד מספר דקות, הוסיפו את הפטריות והתבלינים,
טגנו עוד מספר דקות עד שהפטריות מוכנות. הוסיפו את הפטרוזיליה והסלרי.
עוד 2 דקות טיגון עירבוב, להוסיף את מחית תפוחי האדמה שרוקנו, ערבבו היטב ותקנו תיבול לפי הצורך.

זהו העסק מוכן למילוי. מי שרוצה להוסיף ביצה מוזמן להוסיף אחרי שהמילוי התקרר.
 

לאפיה:

רפדו תבנית בנייר אפיה, מלאו את תפוחי האדמה, תחתיות הארטישוק והפטריות שהכנו למילוי.

הניחו צמוד אחד לשני, מרחו בעזרת מברשת שמן על המילוי ומסביב לתפוח האדמה.

אפו ב-180 מעלות עד להשחמה נאה.

בהצלחה

שלכם מכלה

טובה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת