00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

תפוחי אדמה קטנים ברוטב צ`ילי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

תפוחי האדמה  מתקבלים בטעם פיקנטי, חריף מתקתק מלוח ונחטפים.

תפוחי אדמה קטנים אפשר לקנות בחבילות מוכנות בשווקים וברשתות השיווק, או לבחור מתפזורת את הקטנים ביותר .

,לדעתי, לילדים שאינם אוהבים חריף, אפשר להשתמש  לחילופין רק בצי'ילי מתוק, לא יכול לצאת רע.

אחרי הבישול, אפשר לחלק כל תפוח אדמה לשני חצאים .

חומרים:

ו שקית תפוחי אדמה קטנים בקליפה, שטופים היטב.

50 גר' חמאה,

רוטב צ'ילי מתוק חריף

מלח גס לפיזור .

גבעול (רק  הלבן של פרסה). פרוס לחתיכות עבות, או שני בצלים ירוקים.

5-6 שיני שום חצויים.

כפית פפריקה אדומה.

אופן הכנה:

בסיר  שיכיל את תפוחי האדמה,  מרתיחים מים עם מלח, ומוסיפים עם הרתיחה את תפוחי האדמה, מבשלים חמש דקות, מכבים אש,  ומשאירים במים בסיר מכוסה כ- 10 דקות נוספות. בודקים עם קיסם אם רך מספיק,. לא לרכך יתר על המידה.

מסננים מהמים, מוסיפים את החמאה בחתיכות שתימס מהחום של תפוחי האדמה,   עד שלב זה אפשר להכין יום קודם, או מספר שעות לפני הארוחה.

מחממים תנור ל- 180-190 מעלות,

מוסיפים לתפוחי האדמה והחמאה את הפרסה/או הבצל הירוק,  שיני השום, צ'ילי מתוק חריף,  פפריקה ומערבבים קלות.  ושופכים לתבנית פיירקס , בשיכבה אחת.

מפזרים  מעל מלח גס, לא להגזים, כי הם ספגו  מלח גם בבישול) מכניסים לתנור החם.

אופים עד שהם משחימים /מזהיבים, לפי טעמכם. לערבב בתבנית מידי פעם, להגיש חם. פשוטעים.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת