44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחמניות מזונות

בס"ד


לחמניות נפלאות לפי מתכון מהבלוג של מרילין אילון. הבלוג שלה מקסים ונפלא ויש לה ספר מדהים בשם "שבוע במטבח עם מרילין" שהוא מקסים ומלא מתכונים נפלאים.רכשתי אותו לאחרונה בשבוע הספר ומאז אני לא מניחה אותו מידי. הכנתי ממנו מספר מטעמים וכולם יצאו נפלאים. המתכון הזה לא לקוח משם אלא מהבלוג שלה.

הכנתי ביום שישי את המתכון הזה ומספר דברים משונים קרו לי איתו.קודם כל הבצק בזמן התפיחה "גלש" לי מעבר לקערה, פעם ראשונה שקורה לי דבר שכזה וחוץ מזה התכוונתי להכין לחמניות עגולות כמו של המבורגר והן תפחו לי לגודל של לחם עגול. מקווה שזה מסביר לכם עד כמה הבצק מוצלח ונפלא והטעם, טוב אין מה להכביר במילים עליו מלבד זה שנחטף בעודו חם.

מקווה שתהנו

 

 

כוס = כוס חד פעמי

 

המצרכים:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

1 כוס סוכר 

1 כוס שמן 

2.5 כוסות מים פושרים

3 ביצים קטנות


אופן ההכנה:

- בקערה מערבבים את המצרכים היבשים (להיזהר שהמלח לא יגע בשמרים).

- להוסיף את המצרכים הלחים וללוש.

- ללוש במשך 10 דקות (במיקסר או ביד) ולהניח להתפחה שעה (או שניתן לילה במקרר) עד להכפלת הנפח.

- ליצור את הצורות הרצויות (עיגול,קשר,ארוך,ביגלה ועוד) להניח לתפיחה של שעה.

- להבריש בביצה טרופה ולזרות שומשום.

- לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות עד להזהבה של הלחמניות.

- אני נוהגת להוציא את הלחמניות,לכסות בניר אפיה ומעליו מגבת כך הן נשמרות רכות ואווריריות.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת