00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גם מבשלת

כדורי אנרגיה ביתיים בטעם תמרים וחלבה

24/07/2012

אני אוהבת מתוק. פשוט ככה.

אני אוהבת מתוק עם הקפה של הבוקר, אני אוהבת מתוק אחרי ארוחה, אני אוהבת מתוק בכל הזדמנות בערך ואם הייתי צריכה לבחור טעם אחד שרק אותו אוכל לחוות כל החיים, הייתי בוחרת במתוק בלי להסס ובלי לחשוב פעמיים.

רק מה, מתוק זה לא בריא, מה שמחייב אותי להגביל את עצמי. ההגבלה הזו לא עובדת תמיד. בימים רגילים אני אוכלת סתם מתוקים, בלי לבדוק את עצמי. בימים טובים יותר אני בוחרת בחטיפי אנרגיה (שרק קצת יותר טובים מהממתקים הרגילים). בימים הכי טובים, אני משקיעה, נכנסת למטבח ומפנקת את עצמי במתוקים עם ערך מוסף.

אז נכון, הם עדיין מתוקים ולכן עדיין צריך לצרוך במשורה. אבל בכל זאת, כשאוכלים מתוק כזה, שהכנתם לבד בבית ושבחרתם ובררתם מה להכניס פנימה, ההרגשה הרבה יותר טובה מאשר עם המתוקים הרגילים, אלה שבאו מהסופר. נסו ותהנו.

מרכיבים (ל-12 כדורים פחות או יותר):

  • 50 ג' שיבולת שועל
  • 40 ג' אגוזי מלך
  • 4-5 תמרי מג'הול
  • 30 ג' חלבה (לא חובה)
  • כף גדושה טחינה גולמית
  • כפית סילאן, אגבה או מייפל (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)
  • מעט חלב סויה, או עוד טחינה גולמית (במידת הצורך)

הכנה:

  1. בעזרת מיקסר או בלנדר מוט טוחנים את שיבולת השועל לאבקה. מוסיפים את אגוזי המלך וטוחנים גם אותם. צריכה להתקבל אבקה אחידה, וזה חשוב להקפיד על העניין הזה כדי שהכדורים (שלא נאפים) יהיו כייפים למאכל. אבקה לא אחידה תפיק מרקם לא נעים.
  2. מוסיפים את תמרי המג'הול וממשיכים לטחון. צריכה להתקבל תערובת גרגרית ומעט לחה, אבל לא מאוחדת.
  3. מוסיפים את החלבה, וטוחנים שוב.
  4. מוסיפים את הטחינה והסילאן/אגבה/מייפל וטוחנים עד שהכל מתאחד לתערובת גרגרית דביקה. בשלב הזה התערובת עדיין לא אמורה להיראות אחידה, אבל אם מנסים לעשות ממנה כדור - הכל אמור להתחבר. אם זה לא מתחבר, ולא נוצר כדור אחיד, אפשר להוסיף עוד קצת (קצת!) טחינה, או טיפ-טיפה חלב סויה. אני לא הייתי צריכה בכלל.
  5. מכדררים את כל התערובת לכדורים - רצוי עם ידיים קצת רטובות, כי התערובת דביקה, אבל לא להגזים עם המים.
  6. אפשר לאכול מיד, ואפשר לשמור קצת במקרר כדי שיתקררו. בעיניי הם הכי טעימים מהמקרר.

הערות:

  1. במקום הטחינה והממתיק, אפשר להשתמש בממרח חלבה של B&D שלפי המרכיבים עשוי משומשום וסוכר דמררה. לא חייבים כמובן, אבל אם יש לכם אותו אז למה לא...
  2. כמובן שעל אותו בסיס אפשר לעשות החלפות והתאמות כאוות נפשכם. אפשר להחליף את האגוז, אפשר להחליף את הממרח, אפשר להחליף את הפרי היבש. בפעם הבאה אני חושבת להכין עם חמאת בוטנים ולהוסיף קצת קקאו.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל SomebodyElse אלא אם צויין אחרת