88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינריא

עוגת גבינה-מנגו אפויה בזיגוג מחית מנגו (בלי גלוטן, בקלי קלות)

27/07/2012

'זה כתום על כתום' - התשובה שלי לעוגת הגבינה המפורסמת והמוצלחת שלי משנתו הראשונה של הבלוג. עוגת אליפות שזכתה אצלי לכותרת 'זה לבן על לבן'. עוגה שמלווה אותי שנים ארוכות ובהנאה גדולה וגלויה העברתי את המתכון לכל מי שביקש. לפחות משך שני עשורים חייתי בתחושה שהעוגה הזו היא ההמצאה שלי ורק שלי, עד ששמעתי מפה ושמעתי משם והבנתי שחצי מדינה בעצם חיה, נושמת וטורפת את עוגת ה'זה לבן על לבן' שלי ואני... ככתומה באישיות, חייבת את הגירסה הלגמרי מיוחדת שלי. אז אם כבר עוגת גבינה, אם כבר כתומה ואם כבר שיא עונת המנגו (מכורה למנגו)... למה לא ללכת על שילוב מנצח? אם שמלת כלה כבר לא חייבת להיות לבנה... גם עוגת גבינה לבנה יכולה להרשות לעצמה להיות כתמתמה וכשהיא מקבלת הינומה כתומה - אז בכלל החגיגה בעיצומה. הכלה הכתומה הכי יפה בשכונה!

ואם לא תשכחו להניח קערית/תבנית עם מים במסילה התחתונה של התנור (יחד עם הכנסת תבנית הבלילה לאפיה) - אז גם ביקוע סקסי במרכז יחסך מכם... אני דווקא מצאתי את זה נחמד ומשתלב יפה עם הקישוט שגם הוא ממנגו

עוגת גבינה-מנגו אפויה בזיגוג מחית מנגו (בלי גלוטן, בקלי קלות)

המצרכים (לתבנית קוטר 28  ס"מ)

  1. 5 ביצים XL מופרדות (חלבונים/חלמונים)
  2. 750 גר' גבינה לבנה 5%
  3. 250 גר' (1 כוס=2 מנגו בינוניים) מחית מנגו טבעית (מומלץ מנגו זן מיה)
  4. 250 גר' (¼1 כוסות) סוכר
  5. 40 גר' (4 כפות) קמח תמי

לבסיס

  • 2 כוסות פירורי עוגיות
  • 80 גר' חמאה
  • 1 חלמון

לציפוי מנגו מבריק (לא חובה):

  • 1 כוס מחית מנגו
  • חצי כוס מים
  • 2 כפיות אבקת פקטין

ההכנה

  1. הבסיס: מרפדים תבנית אטומה בנייר אפיה. מערבבים את כל מצרכי הבסיס בקערה ומרפדים בדחיסה רק את תחתית התבנית. אופים 15 דקות בחום 180 מעלות. מוציאים ומצננים היטב.
  2. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות (לא טורבו!).
  3. העוגה: בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, החלמונים, רבע כוס סוכר ומחית המנגו, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב לקבלת מחית אחידה
  4. בקערת מיקסר מצוייד בראש מקצף מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של הסוכר עד קבלת קצף יציב אך לא נוקשה מדי
  5. עם מרית רחבה מקפלים בשניים/שלושה שלבים את קצף החלבונים לבלילת הגבינה עד הטמעה מוחלטת ואחידות של המסה
  6. יוצקים לתבנית מעל הבסיס האפוי. מכניסים לתנור קערית או תבנית עמוקה עם 2 כוסות מי ברז ואופים שעה מבלי לפתוח את דלת התנור משך כל זמן האפיה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה שעתיים מבלי לפתוח אותו
  7. ציפוי מנגו מבריק: מערבבים את המחית, המים והפקטין ומשהים 10 דקות. מביאים לרתיחה תוך בחישה ומכבים את הלהבה. מצננים מעט ויוצקים מעל העוגה הקרה כשהמחית חמימה עדיין. מעבירים את העוגה למקרר. המצב המושלם שלה להגשה הוא לאחר לילה במקרר.

הערות/תוספות

  • הכנת מחית מנגו: מקלפים את המנגו ומגרדים במגרדת צפופה
  • המרת הסוכר: שימוש בסוכר פירות במקום סוכר לבן יתן מרקם דחוס וצניחה בגובה העוגה, אם בכל זאת מעוניינים בהמרה יש להשתמש ב-210 גר' סוכר פירות (כוס וחצי)
  • הבסיס: אפשר להשתמש גם בשכבת עוגת טורט כבסיס ואפשר גם בלי בסיס בכלל (במקרה כזה, מומלץ לאפות בתבנית קוטר 26 ס"מ כדי שתצא גבוהה ומרשימה)

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

טעימה בתמונות
בתרמומיקס
לתשומת לב הצליאקים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Tami661 אלא אם צויין אחרת