88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

פשטידת בצל וגבינה צהובה


הפשטידה הזו מתאימה לכל השנה, היא מככבת אצלי במיוחד בחג השבועות, מתאימה מאוד

לימים האלה, שנקראים "בין המצרים", ימים בהם לא נהוג לאכול בשר עד תשעה באב. ימי בין

המצרים, הם שלושת השבועות שבין שבעה עשר בתמוז לתשעה באב. אלו הימים שבהם הובקעה

חומת ירושלים ותשעה באב, היום בו חרב בית המקדש. ימים אלה מצויינים כימי צרה ומצוקה

הקשורים לחורבן ולכן יש מינהג שמתנזרים גם מאכילת בשר.

מי שמחפש עוד מתכונים חלביים לימים אלה: אני ממליצה על מתכון נוסף שנמצא בבלוג: קָּאדֶּה

מאפה כורדי ממולא גבינות.

אז בואו נכין, לשמן תבנית מתאימה, אפשר תבנית חד פעמית רגילה

ללוש את החומרים במיקסר במשך 3-5 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק לא דביק, רך ונעים לעבודה

לרדד את הבצק, לשמן מעט תבנית אפיה מתאימה ולשטח את הבצק בתבנית, אפשר להעלות לתבנית בעזרת המערוך

 

לשלוח את התבנית למקרר עד לסיום הכנת המילוי

הכנת המילוי

לחמם את השמן או המרגרינה במחבת, להוסיף את הבצלים, לטגן אותם עד שיהיו שקופים,

להוסיף את המלח, לערבב מי שהוסיף פטריות, זה השלב להוסיף אותם לבצלים ולהמשיך לטגן עוד

5 דקות - אני ויתרתי עליהם

להניח את הבצל במסננת להגיר נוזלים ולחמם את התנור ל-200 מעלות

לאחר שהבצל התקרר והגיר נוזלים, לשטח את הבצל בתבנית.

להכין את תערובת הרויאל (רויאל נקראת התערובת של שמנת וביצים)

 

לשפוך מעל הבצל

לגרד גבינה צהובה ולפזר מעל

להכניס לתנור ולאפות עד להזהבה

זהו, הפשטידה מוכנה, עם סלט ירקות, מה צריך יותר? בתיאבון

אז בקצרה, מה היה לנו? 

מצרכים והכנת הבצק

1.     1 ו-3/4 כוסות קמח מנופה

2.     1/4 כוס מים

3.     150 גרם מרגרינה קרה או חמאה

4.     קורט מלח

ללוש את החומרים במיקסר במשך 3-5 דקות במהירות איטית עד לקבלת בצק נוח

לשמן מעט תבנית אפיה מתאימה ולשטח את הבצק.

מצרכים למילוי והכנה

1.     3 כפות שמן או מרגרינה בטעם חמאה – לחמם במחבת

2.     6 בצלים חתוכים לעיגולים דקים – להוסיף למחבת

3.     פטריות – מי שאוהב יכול להוסיף

4.     מלח לפי הטעם – להוסיף לקראת הסוף

5.     להעביר למסננת להגיר נוזלים ולקרר

        לחמם תנור ל-200 מעלות

הכנת הרויאל:

1.     1 שמנת חמוצה

2.     1/4 כוס חלב

3.     1 כף קמח

4.     2 ביצים

5.     300 גרם גבינה צהובה מגורדת

לערבב את 1-4 ביחד, לשפוך על הבצל, ליישר, לפזר מעל את הגבינה הצהובה

5.   לאפות כ-35 – 45 דקות עד להזהבה

 

 תודה לכל מי שביקר אותי בבלוג ולכל מי שטורח ומגיב 

 אם אהבתם, אשמח אם גם תקליקו לייק  בפייסבוק  או ללחוץ על ה- hit it 



הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

63 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת