00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

my scraps

מה הקשר? בירה נשר! (פרסומי)

אתמול הוזמנתי ע" תפוז וטמפו לאירוע חוויתי במפעל טמפו. תחילה סופר לנו מעט על תחילתה של טמפו והמשקאות שהיא מייצרת (אקווה נובה, פפסי, נשר מאלט, ג'אמפ, בירה מכבי ועוד)

ומייבאת (לדוגמא מי סן בנדטו)

לאחר מכן התמקדו בבירה השחורה הידועה כ"נשר מאלט" מאז 1935

כמה עובדות על נשר מאלט

1. עד שנת 1987 הייתה נשר מאלט הבירה השחורה היחידה שנמכרה בארץ.

2. מחיר בקבוק נשר בשנות 1940 היה 4.5 לירות, כשר העובדים השתכרו אז 50 לירות לחודש

3. מכיוון שבשנות ה- 50 לא היה נהוג לשתות בירה בישראל, הוחלט לייצר בירה שטעמה נוטה למשקל קל. ומכאן טעמה המתוק יחסית של הבירה. טעם זה מושג משילוב של לתת לקוי וארומה ייחודית.

4. הבירה השחורה הראשונה של ישראל היתה הרבה יותר מתוקה ממשקאות מקבילים בעולם

5. בשל טענה המתוק של בירה "נשר מאלט", היא הפכה במהרה למשקה שאומץ ע"י משפחות, ילדים ואף נשים בהיריון.

 6. אחת הססמאות המפורסמות של הבירה היתה "מה הקשר - בירה נשר"

7. משקה נשר מאלט מכיל 33 קלוריות ל- 100 מ"ל משקה, לעומת 40-45 קלוריות ל- 100 מ"ל בכל משקה קל אחר. ולאלה ששומרים יותר יש גם נשר מאלט דיאט!!

8. נשר מאלט אינו מכיל חומרים משמרים ואינו מכיל חומרי טעם וצבע מלאכותיים

9. נשר מאלט מכיל אנטי אוקסידנטים טבעיים המעכבים את תהליכי ההזדקות (מי לא רוצה להישאר צעיר לנצח??)

10. מעבר להיותו משקה בריא, קל ומרענן - נשר מאלט משתלב נפלא באפייה ובבישול (מתכונים בהמשך)

הידעתם שלבירה שחורה יש גם תועלות בריאותיות? (חן יער, דיאטנית קלינית):

השילוב של הטעם המתקתק של גרעיני השעורה עם המרירות והארומה של צמח הכשות נותן לבירה את הטעם המאוזן של המשקה. אך מלבד הטעם המוכר והאהוב יש לו יתרונות בריאותיים.

מרכיביו של המשקה הם: 90% מים, לתת, לתת קלוי, כשות (צמח), סוכר (סוכרוז+מלטוז), CO2.

פחמימות / סוכרים: נשר מאלט יכול לשמש כספק פחמימות (סוכרים) זמינות (בכמות סבירה של 1-2 כוסות וכחלק מתזונה מאוזנת במהלך היום), מהווה פתרון זמין, נוח ואף מרווה לדחיית הרעב המציק עד שנוכל להתרווח ליד השולחן לארוחה טובה ומשביעה.

לתת (שעורה): השעורה מכילה נוגדי חמצון אשר במחקרים רבים נראה קשר בין נוגדי חמצון לבין עיכוב תהליכים סרטניים, תהליכים דלקתיים, תהליכי הזדקנות ועוד. כמו כן, השעורה מכילה ויטמינים מקבוצת B אשר הכרחיים לחילוף חומרים תקין של פחמימות, שומנים וחלבונים ומשתתפים בכל התהליכים המטבוליים בגוף ולכן חיוניים לתהליכי הפקת אנרגיה, איזון ביוכימי במוח ושיפור מצבים מנטללים ונפשיים. בנוסף, השעורה מכילה מינרליים חשובים כגון סידן, מגנזיום, אבץ, אשלגן ועוד. מינרלים נחוצים לבניית מרכיבי הגוף ולתפקודו התקין. באחד המחקרים נמצא כי רכיב בשעורה מעודד הפרשת הורמון הפרולקטין האחראי על ייצר חלב אם ולכן מומלץ לנשים מניקות.

כשות:  צמח הכשות עשיר בנוגד חמצון אשר נמצא יעיל בפעילותו הביולוגית והתרפויטית לעיכוב תהליכי סרטן שונים, עיכוב תהליכים דלקתיים ועוד.

מים: נשר מאלט מהווה מקור לאספקת נוזלים. ידוע לכל כי שתיית מים מספקת חשובה למאזן הנוזלים בגוף ולשמירה על בריאותנו. שתייה נכונה מחזירה את הנוזלים שגופנו מאבד (בשתן, זיעה, דמעות) ומונעת מצבי התייבשות. במצבים בהם יש צורך בהגברת השתיה ועוררות חוש הצמא, כמו למשל לאחר פעילות גופנית מאומצת, מומלץ להוסיף משקאות בתוספת מעט סוכרים ומלחים המועדדים שתיה (כגון מיצים מהולים, משקה מאלט וכו')

המלצות שתיה - כ- 8 כוסות לאישה ביום, כ- 12 כוסות לגבר ביום. כולל קפה, תה, מיצים ומשקאות ממותקים.

לאחר כל ההסברים עברנו לתהליך הייצור של נשר מאלט בתוך המפעל. והנה כמה תמונות להמחשה

אלא הבקבוקים הריקים שמגיעים ממכונת הניפוח. לפני הניפוח זה נראה ממש כמו מבחנת מעבדה (לצערי לא צילמתי)

כמעט ולא רואים אנשים על קו הייצור. כמעט הכל נעשה באמצעות מכשירים ממוחשבים

לאחר שהמשקה נמזג (בטמפרטורה נמוכה אגב) לבקבוקים והפקק הונח, כל הבקבוקים מוכנסים למכונת הפסטור. הפסטור הוא שמאפשר את חיי המדף הארוך של הבירה (הפסטור הוא למעשה חימום הבירה לטמפרטורה של 64% על מנת להרוג נבגים). מסתבר שהריגת הנבגים פוגעת גם בטעם וארומה של הבירה. ולכן כשיצאנו מהמפעל הביאו לנו כמה בקבוקים רגע לפני שנכנסו למכונת הפסטור, על מנת לטעום את ההבדל. אני חייבת לציין שהטעם הוא אכן שונה והבירה הלא מפוסטרת טעימה יותר. חבל שצריך להרוג את הנבגים :D

ואחרון חביב, הבטחתי מתכונים (באדיבות טמפו)

עוגת דבש ובירה נשר מאלט לקינוח וסתם לנשנוש (באדיבות השף יאיר פיינברג)

מרכיבים להכנת שתי עוגות אינגליש

350 גרם חמאה

330 מ"ל נשר מאלט שחורה

100 גרם קקאו משובח

3 כפיות סודה לשתיה

3 כוסות סוכר (600 גר')

3 ביצים

1 מיכל שמנת חמוצה (200 גר')

גרגירי וניל מגוררים ממקל וניל אחד

חומרים לציפוי

400 גרם שמנת איכותית (מסקרפונה)

1 כוס אבקת סוכר (200 גר')

1 מיכל שמנת מתוקה מוקצף לקצפת רכה

הוראות הכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות

בסיר קטן ממיסים יחד נשר מאלט, קקאו וחמאה, עד שהחמאה נמסה לחלוטין.

מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הסודה לשתייה והסוכר

מוסיפים לתערובת היבשה את תערבות הבירה והחמאה וטורפים בערזת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה.

לתוך הבלילה טורפים את הביצים, השמנת החמוצה והווניל עד לקבלת מסה אחידה בצבע קקאו עשיר.

מחלקים את הבלילה בין שתי תבניות אינגליש קייק משומנות, אופים כשעה בתנור עד שהעוגה מתייצבת אך אינה מתייבשת.

מוציאים את העוגה ומצננים לטמפ' החדר.

להכנת הציפוי: מערבבים את גבינת השמנת יחד עם אבקת הסוכר ומקפלים פנימה בעדינות את הקצפת. מקשטים את העוגה בציפוי השמנת ומגישים.

ניתן להכין את העוגה מראש ולהוסיף את הציפוי ברגע האחרון

לחם "בירה שחורה" (תבנית אינגליש)

400 גרם קמח לבן

15 גרם אבקת אפייה (שקית וחצי)

1 כפית מחוקה מלח

330 מ"ל בירה שחורה מאלט

70 גרם אגוזי מלך שבורים גס

אופן ההכנה:

מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח בקערה. מוסיפים לאט תוך בחישה את בקבוק הבירה השחורה. אחרי שהבצק אחיד ומעורבב היטב, מוסיפים אגוזי מלך. יוצקים את הבצק לתבנית אינגליש קיי מצפוה בנייר אפיה משומן.

אופים 20 דקות ב- 150 מעלות (תנור מחומם מראש), ועוד כ- 20 דקות ב- 175

מחכים שהלחם יצטנן לגמרי.... ובתאבון

מקווה שנהניתם. אני נהנתי מאוד מהטעימות ומהסיור במפעל  וזה בהחלט הזכיר לי את הילדות בה הבירה השחורה הייתה הרבה יותר נפוצה ומוכרת כמשקה קל. כיום ילדינו חשופים למגוון רחב של משקאות קלים אך צריך לזכור שלא כולם שווים בערכים התזונתיים שלהם. אז אחרי מים (שאצלנו הוא המשקה העיקרי, אם לא המוחלט) אולי שווה להכיר להם משהו בריא יותר כמו נשר מאלט.

לרוויה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ofekdean אלא אם צויין אחרת