00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

פוסט אורח - השף צחי מויאל שקדי עגל או כבדי עוף על מצע של סלט עגבניות מרוקאי

את השף צחי מויאל הכרתי במסגרת תחרות של קבוצת שבקיה (ראו פוסט ראשון), ככל שהזמן עובר אני מבין עד כמה הבן אדם מקצועי.

צחי עוסק בתחום הקולינרי כבר יותר מ-20 שנים ובעל תואר שף שלב 5, לשף צחי יש היסטוריה של זכיות במדליות בתחרויות שפים בינלאומיות אשר הביאו כבוד גדול לקולינריה הישראלית.

סגנון הבישול האהוב עליו הוא בישול ביתי עם טוויסט עכשווי והמוטו שלו (מוטו שאני מתחבר אליו ב-100%):

"the soul is magic" הנשמה היא הקסם!

תזכרו איפה שמעתם את זה קודם, שף צחי מויאל הוא השם הבא של ישראל!!!

ונעבור לצחי  :

לקראת שבת נכין מנה רעננה המשלבת מרקמים טעמים וצבעים מיוחדים שקדי עגל על מצע של סלט עגבניות מרוקאי עלי בריק מטוגנים נגיעות טחינה וסילאן. (ניתן להחליף את השקדים בכבדי עוף).

נתחיל עם הסלט על מנת ״שיספוג״ טעמים: נחתוך עגבניות לקוביות, נקצוץ צרור כוסברה, נוסיף צ׳לי חריף (לפי דרגת חריפות), נכתוש שום, נוסיף זיתים מרוקאים (שחורים מיובשים), נתבל במיץ מלימון, מלח גס ושמן זית.

נעבור לשקדי העגל או הכבד: נתבל בפלפל ומעט מלח נצרוב במחבת שחוממה מראש עם שמן זית, לקראת הסוף נוסיף כף סילאן ונצמצם עד היווצרות קרמליזציה.  

במקביל להכנת השקדים-כבדים נחתוך עלי סיגר (מגיע מוכן) למשולשים נמרח קלות בשמן זית ונאפה בחום גבוה עד השחמה.

וכעת נרכיב את המנה: נסדר מעט סלט מעליו עלה סיגר ואז שקד /כבד וכך 3 פעמים לקראת הסוף נזלף מעט טחינה גולמית.


המנות צולמו ע"י אייל גוטמן

בתיאבון....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת