00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

מלוואח במילוי ביצה

 

הקיץ הזה, אני חייבת להתוודות הצליח לשבור אותי ... אולי כי אני כבר לא צעירה כל כך (מעדיפה לחשוב שזו לא הסיבה...:D) אולי בגלל החום הנוראי הזה שכמוהו אני לא זוכרת (מקווה שזה לא בגלל הסיבה הראשונה שציינתי) אבל גם אני שבדר"כ אוהבת להיות בסביבת המטבח, לא מצליחה להביא את עצמי לידי עמידה במבטבח בעומס החום הנוראי הזה. ונכון שאנחנו חיים כבר במאה ה-21 ויבורך ממציא המזגנים, אבל כשמבשלים צריך לפתוח חלון?  וחוצמזה כשחם מידי (לפחות עליי) משתלטת תחושה של אי חשק מעשייה - בכללי!  אבל מה לעשות לאכול מידי פעם צריך ? צריך! וזה שלא בא לך לעשות כלום מענין מישהו? לא! וכך במצבים קיצוניים מחפשים פתרונות קיצוניים. ועל פתרון אחד כזה אני רוצה לספר לכם היום.

בשעות הערב, הגיע החצי שלי הביתה ושאל (בעדינות יש לציין) יש מה לאכול? ואני בהברקה של שנייה עניתי - לא, חשבתי שהיום אולי נאכל את המלוואח עם הביצה הטעים הזה שאתה יודע להכין (קצת חנופה לא הזיקה לאף אחד ..) והוא כבולע גלולה מרה, להפתעתי הפנים והסכים!  מייד חשבתי לעצמי.. צריכה לפרגן לעיתים יותר קרובות, זה מועיל!!! 

ובכן מייד הפשיל החצי את השרוולים ( סתם...למי יש שרוולים בקיץ?) וניגש למטבח. לפתע שמעתי אותו שואל, תגידי המחבת הזו החדשה מתאימה למלוואח? ושוב חשבתי לעצמי הנה עוד הזדמנות לתפוס שתי ציפורים במכה אחת. מאחר וזו הייתה המחבת החדשה שקיבלתי מבית בלריני לבדיקה. והשבתי בטח שהיא מתאימה ואפילו אצלם אותך כשאתה מכין.  וכך בסופו של דבר אמנם מצאתי את עצמי במטבח, אבל רק למען הצילומים. בסיום לאחר שנאכל את המלוואח אספר לכם על המחבת ועל התרשמותי ממנה.


אז בואו נתחיל.....


הכניסו את המלוואח אל מחבת כבדה. אין צורך לשמן את המחבת השומן מהמלוואח עושה עבודה יפה בלי זה.

וטגנו את המלוואח מצידו האחד עד לקבלת צבע זהוב יפה. (הקפידו שהאש תהיה במצב בינוני נמוך ולא חזקה מידי)

 

 

היפכו את המלוואח לצידו השני, ובעזרת סכין ומזלג הפרידו באמצע בין העלים והכינו מעין כיס גדול

 

 

בקערה קטנה טרפו ביצה אחת הוסיפו מעט מלח ופלפל, ושיפכו את תוך כיס המלוואח שהכנתם

 

 

בעזרת המזלג, פזרו את הביצה בכל שטח הכיס

 

 

סיגרו את החלק העליון של הכיס, והשאירו במחבת עד שהצד השני מקבל צבע זהוב יפה והביצה מתקשה בפנים

אפשר גם לכסות את המלוואח בזמן הזה

 

 

 

ולסיום הוציאו את המלוואח מהמחבת והגישו עם רסק עגבניות מרענן...

 

ועכשיו אחרי שאנחנו כבר שבעים, אספר לכם מעט על המחבת בה השתמשתי. זו מחבת יציקה כבדה מבית בלריני האיטלקי. היא עשוייה מפלדה ומצופה בציפוי מונע הידבקות, העומד בתקנים המחמירים של אירופה. ראוי לציין גם פטנט נפלא המצוי בידית האחיזה של המחבת הנקרא "טרמופויינט" (נקודת טמפרטורה). שתפקידו לדווח לנו על מוכנותה של המחבת לבישול.

כשהמחבת קרה הנקודה נראית בצבע ירוק וכאשר המחבת כבר חמה ומוכנה לתחילת הבישול הופכת הנקודה את צבעה לאדום.  
אמנם פטנט זה מצוי גם במחבתות מבית טפאל, אך ההבדל הוא במיקום. בטפאל נמצאת נקודת הטרמופויינט בתחתית וכאשר מתחילים בבישול היא אינה נראית יותר ואילו בבלריני מיקומה על הידית מאפשר לראותה בכל זמן נתון. 

מהניסיון שלי (יותר נכון של החצי, אם נרצה לדייק) המלוואח לא נדבק למחבת וזאת אפילו ללא צורך בשימון מוקדם. המלוואח נאפה יפה מכל צדדיו, והביצה שהוכנסה כמילוי יצאה מבושלת בדיוק במידה המתאימה לא חיה ולא מיובשת.

כך שאני ממליצה בחום !! את הסירים והמחבתות של בלריני ניתן למצוא ברשת חנויות לגעת באוכל ובחנויות כלי בית ובישול.

מי שמעוניין בעוד מידע מוזמן להיכנס לאתר החברה www.ballarini.it  


 

ובינתיים שיהיה לכולם בתאבון ולהתראות במתכון הבא!! 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת