00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

לזנית חצילים דיאטטית

שוב אני ממשיך למלא את משבצת האוכל הדיאטטי, כשאני בדיאטה כוווווווווולם יהיו בדיאטה

תאמינו או לא המנה הזו היא דיאטטית לגמרי (לאלו שלא בדיאטה אתם יכולים להוסיף שמן ולהשתמש בגבינות יותר שמנות או אפילו להוסיף דפי פסטה ללזניה בכל קומה....זה מה שאני הייתי עושה לפני הדיאטה...)

בכל מקרה, אני מת על חצילים לדעתי זה מלך הירקות!!! אז למה לא לתת לו כבוד של מלכים במנה הנהדרת הזו?

מצרכים:

3 חצילים קטנים

ספרי שמן

לרוטב העגבניות:

שלושת רבעי קופסא של עגבניות מרוסקות

כף וחצי רסק עגבניות

בצל קצוץ

3 שיני שום כתושות

כפית סוכר

חופן עלי בזיליקום קצוצים

כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל

לשכבת הגבינה:

גביע גבינה לבנה 3%

ביצה אחת

חצי כפית פלפל לבן

קורט אגוז מוסקט

לשכבה האחרונה (נתון לשינויים...):

סלסלת פטריות טריות (לקטום רגל ולפרוס לפרוסות)

100 גרם גבינה בולגרית 5%

אופן ההכנה:

שלב 1 - החצילים: חותכים את החצילים לאורכם לפרוסות דקות, מניחים על נייר אפיה, מתיזים שכבת ספרי שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שהפרוסות מתרככות.

שלב 2 - רוטב העגבניות: במחבת רחבה ועמוקה מתיזים שכבת שמן מהספרי ומאדים את הבצל עד שקיפות. לאחר מכן מוסיפים את השום הכתוש, שופכים על הכל את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות וכוס מים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב פרט לבזיליקום ומנמיכים להבה לרבע שעה, מוסיפים את הבזיליקום ולאחר חמש דקות מכבים את האש.

שלב 3 - הגבינה: בקערית מכניסים את כלל המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.

שלב אחרון  - בניית הלזניה: בתבנית בינונית מתיזים מהספרי שמן למניעת הידבקות ומניחים שכבה של חצילים.

על החצילים שופכים כמחצית מרוטב העגבניות ומשטחים בעזרת גב הכף.

על העגבניות שופכים מחצית מהגבינה בקערית ומשטחים על הכל ושוב פעם חצילים, רוטב עגבניות וגבינה....

על הכל מסדרים את פרוסות הפטריות ומפוררים את הגבינה הבולגרית.

ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לשעה.

 מי אמר שאין אוכל דיאטטי טעים?????

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת