11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגת שכבות קרה מלאה בהפתעות

23/07/2012


איזה חום בחוץ!!!!!
כבר סיפרתי לכם בעבר על סלידתי הרבה מהקיץ ומהחום הנורא הזה ששורר בחוץ ולכן נראה לי שיהיה מיותר לקטר שוב...(למרות שאני מקטרת אפילו בלי לשים  )
אני בטוחה שאפילו אין לכם כוח לקרוא את הפוסט הזה מרוב שחם לכם ולכן אני לא אכביר במילים...

מכיוון שכל כך חם לי במטבח החלטתי להכין עוגה מהירה (ללא אפייה כמובן) שאופן הכנתה לא יעלה על 7 דקות.
בהמשך להצלחת קינוח השכבות הקראנצ'י שהכנתי כאן לפני 2 פוסטים החלטתי להכין גם הפעם עוגת שכבות קרה, סופר מתוקה ומושחתת (מתנצלת מראש על הקלוריות :P)
העוגה מכילה שכבת ביסקוויטים, שכבת קרם שמנת ומרשמלו,מיני שכבת M&M ושוקולד צ'יפס, שכבת שוקולד ועוגיות ושכבה אחרונה של קרם שמנת ורוד עם סוכריות קטנות וצבעוניות למעלה...
מי שרוצה יכול להפחית (וכמובן גם להוסיף) מרכיבים מושחטים במיוחד שמפורטים בשורה למעלה אבל אני חושבת שאם כבר כל כך חם ומגעיל בחוץ אז לפחות נהנה עד הסוף ונפנק את עצמנו עם פצצת מתיקות מתקתקת....

העוגה הזו מתאימה במיוחד לילדים קטנים וגדולים (וגם למבוגרים שמכורים למתוק) שזקוקים לזריקת אנרגיה של סוכר בתוך כל טירוף החמסין.

מרכיבים: תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ
100 גרם ביסקוויטים פתי בר בטעם חמאה (כמעט חצי שרוול)
4 כפות סוכר
600 מ"ל שמנת מתוקה
200 מ"ל שמנת חמוצה
אינסטנט פודינג וניל
150 גרם ממרח מרשמלו (קצת יותר מחצי צנצנת)
חבילה קטנה של סוכריות M&M או עדשים
כוס שוקולד צ'יפס
200 גרם שוקולד מריר
3/4 פחית חלב מרוכז ממותק (300 מ"ל)
15 עוגיות חמאה או עוגיות סנדוויץ-אפשר להשתמש בעוגיות חיוכים או עוגיות אוריאו (אני השתמשתי בעוגיות סנדביץ איטלקיות בשם רינגו) 
2 טיפות צבע מאכל ורוד-לא חובה
אופן ההכנה:
-טובלים את הביסקויטים בשמנת מתוקה (50 מ"ל) ומסדרים אותם בתבנית עד לכיסוי מוחלט של התבנית. (ניתן להמיר את השמנת המתוקה בחצי כוס חלב)

-מקציפים שמנת מתוקה (400 מ"ל), שמנת חמוצה 3/4 שקית פודינג וניל וסוכר יחד עד לקבלת קרם אחיד.
 
-מוסיפים את ממרח המרשמלו ומקציפים חצי דקה נוספת. 

-מורחים את קרם השמנת-מרשמלו על תחתית הביסקוויטים.

-מפזרים סוכריות M&M ושוקולד צ'יפס.

-ממיסים בסיר שוקולד מריר וחלב מרוכז לקבלת קרם שוקולד סמיך.
  
-מורחים את הקרם על שכבת הסוכריות והשוקולד צ'יפס.

-מפזרים את העוגיות במרווחים על שכבת השוקולד. (העוגיות לא צריכות לכסות את כל שכבת השוקולד)

-מקציפים שמנת מתוקה (150 מ"ל) עם רבע שקית פודינג וניל (שנשרארה לנו מהקרם הראשון שהכנו) לקצפת יציבה ומוסיפים 2 טיפות צבע מאכל ורוד. (לא חובה להוסיף את צבע המאכל-אני רציתי להוסיף קצת צבע)

-מורחים את הקרם על שכבת העוגיות ומפזרים מלא סוכריות צבעוניות...

-שומרים בהקפאה!

שיהיה אחלה סופ"ש- קריר וממוזג-נתראה בקרוב

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

13 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת