33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

קרוטונים פריכים בטעם שום בצ`יק

כי לנשים אמיתיות יש קימורים  http://youtu.be/fj9K4iw-Rd4

מכירות/ים את זה שהארוחה לתפארת כבר מוכנה ואפילו סלט נהדר הכנתן/ם, רק מה? בא לכן/ם להוסיף פריכות עם קרוטונים ואין לכן/ם כאלו בבית? אם יש לחם (לחם מלפני יום/יומיים) - זכיתן/ם!

 

מצרכים:

3-4 פרוסות לחם (מלפני יום/יומיים, אני השתמשתי בלחם מקמח מלא עם עגבניות מיובשות שהכנתי: http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2352495)

חצי כפית אבקת שום (ולמי שאוהב/ת אפשר גם פטרוזיליה טחונה)

שמן לטיגון (או שמן זית, הסבר בהמשך)


כלי עבודה:

משטח לחיתוך, סכין, מחבת גדולה, כף מסננת, נייר סופג וצלחת.


אופן ההכנה:

אז למה בעצם מדובר על קרוטונים בצ'יק? כי אם היה לכן/ם מספיק זמן הייתן/ם אופות/ים אותם בתנור, אבל מדובר על תוספת של "הרגע האחרון".

את הלחם פורסים וכל פרוסה חותכים לרצועות ואז לקוביות, הכי כיף בקרוטונים תוצרת בית שאפשר לשלוט על גודלם!

אז מחממים במחבת גדולה שמן בגובה אצבע אחת-שתי אצבעות, מוסיפים חצי כפית אבקת שום וכשהשמן חם שמים בתוכו את קוביות הלחם, הופכים אותן לצד השני עד להזהבה ומוצאים בעזרת כף מסננת מהשמן אל צלחת עם נייר סופג.

* במקרה של אפיית הקרוטונים יש לחתוך אותם לקוביות כפי שהסברתי ואז להניח אותם בתבנית אפייה, להזליף מעט שמן זית ולפזר את אבקת השום מעל, להכניס לתנור שחומם מראש למספר דקות, להפוך לצד השני ולהוציא מהתנור.

 

בתיאבון - את הבריאות נשאיר לסלט ושאר הארוחה 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת