22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

צרכנות תרבות ומה שביניהם

ברוכים הבאים

מתכון לעוגת שוקולד בצורת רכבת + טיפ לקיצור דרך

האחיין המקסים שלי חגג לפני כמה ימים יום הולדת רביעי וביקש שאכין לו עוגה עם מכונית או רכבת. אז הכנתי לו 2 עוגות רכבת - אחת למשפחה והשניה למסיבה בגן.
הנה מה שיצא:
זו עוגת הרכבת למשפחה הכוללת קטר ו 2 קרונות משא עמוסות כל טוב -  בראשונה יש מקופלת ובשניה m&m , החיבורים בין הקרונות עשויי גם מחלקי עוגה, הגלגלים עשוים מחצאי עוגיות אוראו שהאחיין שלי אוהב במיוחד. וארובת הקטר עשויה ממקופלת.

 

עבור העוגה למסיבה בגן הכנתי קודם עוגת שוקולד מלבנית ומעליה מרחתי קרם פודינג שוקולד. מעל הנחתי קטר וקרון אחד בציפוי קרם וניל. כמובן שמי שמעוניין יכול להוסיף צבע מאכל לפודינג. בחיבור בין הקרונות השתמשתי בגליליות. בעוגה זאת אין M&M שייתן צבע אלא במקום זה האחיין שלי פיזר סוכריות צבעוניות בבוקר של המסיבה (אחרת הצבעים נמרחים בקרם) .

 

מתכון לעוגת השוקולד הבסיסית :

מצרכים

1  כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1/2  כוס קקאו
מעט מלח
5 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה

הכנה:

מערבלים במיקסר את כל החומרים למעט הקמח ואבקת האפייה במשך מספר דקות.

מוסיפים את אבקת האפייה והקמח ומערבלים עד שקמח נבלע בבלילה.

אופים בתנור שחומם מראש לכ- 170 מעלות, בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה (בגודל מלבני או 2 אינגליש קייק) במשך כ 40 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש.

טיפים:

*עדיף להכין את העוגה יום אחד מראש על מנת שיהיה קל לעבוד איתה.

* אם הילדים אוהבים ניתן להוסיף 1/3 כוס קוקוס להעשרת טעם העוגה.

*במידה והעוגה המלבנית יוצאת לא ישרה אלא עם גבעה באמצע מומלץ להניח משהו מעליה בזמן שהיא מתקררת שיעזור למרכז העוגה לשקוע מעט.

* טיפ לקיצור דרך -
למי שאין לו זמן או לא מתחבר לאפיית עוגות
 ניתן להכין את הרכבת מעוגה מוכנה כמו עוגת הבית בטעם שוקולד של אוסם.

 

הוראות הכנה  לרכבת עם קטר ו 2 קרונות?

מכינים*  2 עוגות אינגליש קייק  חותכים את הכיפה של העוגה ליישור.
חותכים את העוגה ל 2 חתיכות בגודל  1/3 + 2/3 . החלק הקצר הוא לקטר. בחלק הקצר השני משתמשים על מנת להוסיף גובה לקטר ומחברים את החתיכות עוגה באמצעות הקרם.
ב 2 החתיכות הארוכות יותר חותכים מלבן קטן באמצע ומוציאים את המילוי באמצעות כפית (ממש מעט) שיהיה מקום לשים את ה"תוספות" על הקרון.
מורחים בקרם פודינג (הוראות הכנה על הקופסא: רכיבים: חלב, שמנת מתוקה ושקית פודינג)

מקווה שהתהליך ברור הכנתי מספר עוגות בו זמנית ולצערי לא צילמתי את כל השלבים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

ארכיון פוסטים
נקה
סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 05/2011
849,778
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל what is up אלא אם צויין אחרת