88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

קינמונים מקורמלים ורולדת שוקולד גם

 

 

 

 

 

  פרוסות עוגת שמרים במילית קינמון, וקרמל אגוזים מעל

איך אפשר לתאר ריח של עוגת שמרים טריה?

כל מילה מיותרת...

כלים דרושים: תבנית עגולה 28 מרופדת בנייר אפיה.

כדאי להניח אותה בזמן האפיה  על רשת, ובשלב מתחתיה תבנית התנור, למקרה של נזילה. אצלי זה לא נזל, אבל ליתר ביטחון.

חומרים לבצק:

1 ק"ג קמח  

1ח' שימרית /או  קוביית שמרים טריים /או שתי כפות שמרים יבשים.

200 גר' חמאה רכה מאוד,

11/2 כוסות חלב פושר,

4 ביצים שלמות,

3/4 כוס סוכר לבן,

1 כפית שטוחה מלח.

 

חומרים למילית:

 1 כוס דחוסה סוכר  חום כהה

 11/2כפות קינמון טחון (אפשר להפחית לפי הטעם, אצלי אוהבים מאוד).

 50גר' חמאה מומסת במיקרו להברשה על הבצק.

ציפוי:

11/2 כוסות סוכר דמררה (חום בהיר)

60 גר' חמאה,

4 כפות דבש,

11/2 כוסות אגוזי פקאן או / 1 כוס אגוזי מלך וחצי כוס שבבי שקדים. 

אופן הכנת הבצק  :

בקערת המיקסר עם וו לישה, שמים קמח סוכר שמרים ומערבבים

מוסיפים את החמאה הרכה,

, מוסיפים את החלב החמים,

מוסיפים את  ארבע הביצים תוך ערבוב אחת אחת,

ובסוף מוסיפים את המלח.

נוצר בצק רך ונעים לעבודה. במצב הזה מכסים את הקערה בניילון נצמד,  אפשר להכניס ללילה למקרר, ואפשר להתפיח כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.  .

הכנת  הקרמל לציפוי:

בסיר קטן  מבשלים על אש קטנה סוכר דמררה, חמאה.  ודבש עד שאין גושי סוכר, והכל נמס,  שופכים על נייר האפיה שבתבנית.  על הקרמל הרותח, מפזרים את האגוזים,  ועוברים להכנת הקינמונים.

הכנת השושנים :

מחממים תנור אפיה ל- 190 מעלות,

מוציאים את הבצק שתפח על משטח עבודה, מחלקים ל ארבעה כדורים (משתמשים רק בשלושה).

מרדדים כל כדור בצק לעובי 1/2 ס"מ,

 מורחים היטב במברשת חמאה מומסת,

 מערבבים קינמון וסוכר בקערית ומפזרים שליש על כל בצק.

מגלגלים לרולדה, חותכים לפרוסות רחבות  ( של 5 ס"מ לערך),

 ומניחים מעל הקרמל שבתבנית.

 חוזרים על התהליך עם שני כדורי  הבצק הנותרים,  עד שהתבנית מלאה.

מפזרים מעל הכל כ-חופן סוכר דמררה, מכסים במגבת ומתפיחים מחצית השעה לערך. מכניסים לתנור מחומם  מראש, ואופים עד להשחמה יפה. 

מכינים בעוד מועד קערה שטוחה או כלי איחסון אחר ועליו נייר אפיה, ומיד עם הוצאת העוגה הופכים את התבנית כשהקרמל כלפי מעלה מורידים את הנייר אפיה.  בשלב זה אפשר להחזיר את העוגה לתנור לחמש דקול בלבד,  בחום עליון , כדי לתת קריספיות לשקדים ולאגוזים, לא יותר. , ומניחים להצטנן, ואוכלים ואוכלים ואוכלים. טעעעעעעייייייים!!! 

 

 

 כך נראית העוגה מיד אחרי האפיה  ואחרי שהופכים אותה - השקדים המקורמלים מלמעלה.

 

 

 

***

לרולדת שוקולד חלבה:

*עם כדור הבצק הנותר מכינים רולדת שוקולד מצויינת.

מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, מורחים בחמאה מומסת,

 בעזרת כף מורחים שוקולד נוטלה,

מפזרים אבקת קקאו,

מפזרים שערות חלבה, מגלגלים לרולדה,

 חותכים את הרולדה לאורכה- באמצע,

 מגלגלים את שני החלקים  לספירלה, כשהפתחים  החתוכים כלפי מעלה.

מניחים בתבנית אינגליש קייק.

מורחים  מלמעלה בחלמון ביצה מעורבב בכף מים ו 1/2 כפית סוכר דמררה,

מכסים לחצי שעה לתפיחה בתבנית . 

אופים  ב 180 מעלות עד להזהבה

רק תודאו שהדלת נעולה, כי  השכנים יבואו לשאול  אתכם מה זה הריח המטריף הזה 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת