00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן ליד האוכל-פלפלים בתחמיץ עגבניות

23/07/2012

שבוע טוב חברים! איך עובר עליכם הקיץ? כבד כמו עומס החום הגובר? אז אני מבינה שאפשר להמשיך עם הסדרה הקטנה והמהנה של מאכלים קטנים ונעימים.

שוב יש לנו חמוצים, רק הפעם לא בחומץ לבדו. לכל החגיגה מצטרף גם מיץ עגבניות! אולי זה נשמע לא לגמרי שפוי אבל זה טעים-טעים-טעים! והרי בחום הזה השפיות גם ככה היא מושג מאורפל למדי!

 

 

  

 *המתכון המקורי מהבלוג הזה(ברוסית)*

 

פלפלים בתחמיץ עגבניות
הרכיבים:
5-6 גמבות (או תערובת של פלפלים אדומים, צהובים וכתומים)
1 ליטר מיץ עגבניות מוכן
1/2 כוס סוכר
2 כפות מלח
1/4 כוס שמן צמחי
1/2 כוס חומץ רגיל

 

ההכנה:
לשטוף ולנקות את הפלפלים, לפרוס לפלחים בגודל הרצוי.
לצקת את מיץ העגבניות לתוך סיר גדול.
להוסיף את יתר הרכיבים ולערבב היטב.
להוסיף את חתיכות הפלפלים ולהביא את התערובת לרתיחה.
להנמיך את האש לבינונית ולבשל 7-10 דקות.
להוריד הסיר מהאש ולהשאיר לצינון לטמפרטורת החדר.
להעביר את הפלפלים אל כלי מתאים ולהכניס למקרר ל-8-12 שעות.
להגיש ולהתענג!

 

הערות, מסקנות והמלצות:
כמובן שמומלץ להשתמש בפלפלים מתוקים, ככה האיזון החמוץ-מתוק יוצא בדיוק במידה הנכונה
במתכון המקורי מצוין להשתמש ב8-10 פלפלים על ליטר מיץ. בפועל או שהגמבות שקניתי היו גדולות מדי או הסיר קטן מדי, אבל הצלחתי להכניס רק 5 יחידות כך שיכוסו די טוב במיץ ולא ישארו בחוץ
גם זמן הבישול התארך מהמקור (5-7 דקות) כי הגמבות היו די שריריות ועדיין אחרי 10 דקות נשארו קצת נגיסות ולא רכות לגמרי
אני השתמשתי במיץ עגבניות רגיל ופשוט מהסופר. אני מניחה שאם תשיגו מיץ מיובא איכותי התוצאה רק תשתבח
בתום הבישול הוספתי 3 שיני שום פרוסות גס וכמה גרגירי פלפל שחור, אבל בסוף זה לא הורגש כל כך
התוצאה מאוד טעימה והחיסרון היחיד נוא שנשאר המון מיץ-תחמיץ שהולך לפח
אם מבשלים את הפלפלים בערב, אפשר להשאיר לצינון ללילה בחוץ, בבוקר למחרת להכניס למקרר ובערב להגיש. 

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת