00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

סלט מטבוחה

מטבוחה....הריבה המרוקאית....אני זוכר שבימי שישי בצהריים בבית של אמא הייתי "מתגנב" בשקט לוקח חתיכת חלה מורח עליה מטבוחה מניח עליה חציל מטוגן וקציצה וטורף!! אחחחחחח....תענוג!

אני מכין את המטבוחה בדרך כלל לשישי-שבת ועם מה שנשאר אני מכין טוסטים לילדים במוצ"ש, השבוע גם קיבלתי טיפ - אפשר להכין כמות כפולה ולהשתמש במטבוחה כבסיס לעוף או פסטה (תודה לעפרה קיוי הגדולה....)

מצרכים:

10 עגבניות בשלות

5 שיני שום קלופות

2 פלפלים ירוקים

2 פלפלים ירוקים חריפים (לא חובה)

חצי כוס שמן

כף פפריקה מתוקה בשמן (מרוקאית, איך לא??)

מלח

אופן ההכנה:

חולטים את העגבניות בסיר עם מים רותחים ומלח כ-10 דקות ומוציאים למסננת לקירור.

בנתיים קולים את הפלפלים על להבת הגז, מוציאים ומקלפים.

מקלפים את העגבניות וחותכים אותם לקוביות.

מכניסים את קוביות העגבניות ואת שיני השום לסיר ומוזגים עליהם את השמן ומניחים על להבה קטנה כשעה כשמידי פעם מערבבים.

לאחר שעה חותכים את הפלפלים לחצאי רצועות, מוסיפים ביחד עם הפפריקה והמלח, מערבבים ומשאירים על להבת הגז כשעתיים לפחות (עד שהנוזלים נעלמים).

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת