33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

איכויות הטופו . .

17/07/2012

תמונות של אוכל מגרות את בלוטות הרעב שלי, לעיתים מבלבלות את חוש הטעם וגורמות לרצות להכין את המתכון , במיוחד מתכון צמחוני, מתכונים המבוססים על ירקות ,פחמימות מורכבות ומזונות על אחרים.

לפני כשבוע ראיתי תמונה של תבשיל טופו ואיטריות ראמן במסגרת כתבות על אוכל יפני. על טופו אני חושבת כבר זמן מה, מידי פעם משלבת בתפריט שלי , לפי תשוקה וחשק . . כנראה שהגיע הזמן לנסות .

במסגרת תחקיר  בנושא טבעונות ,אני קוראת מאמרים ומתכונים ולומדת מעט יותר על אופי תזונה זה. זהו נישת מזון מאוד פופולרית  בתקופה האחרונה ,החלטתי  לכתוב על כך. תוך כדי למידה עולה מאוד נושא הטופו, נבטים, Raw food ועוד רכיבי תזונה, את חלקם אני מקבלת  ומוכנה להתנסות ואחרים קשה לי לעכל.

ומהו הטופו ? מהם יתרונותיו התזונתיים ובריאותיים?

טופו  מיוצר מפולי סויה. מזון  ניטראלי בטעמו  כלומר בבישול יספוג טעמים, תבלינים ומרכיבי מזון שנחליט. רכיב מזון עשיר בסידן ,חלבון, מינרלים ופיטואסטרוגניים,(אסטרוגן מן הצומח),לכן יעיל לנשים הסובלות מתסמינים של גיל המעבר.  דל בשומן  וקלוריות וללא כולסטרול  מתאים לצמחונים ובתפריט לירידה במשקל וכמובן  לאנשים מאותגרים תזונתית.

ניתן לקנות  טופו באריזת ואקום, מרגע הפתיחה להעביר לכלי עם מים, רצוי להחליף את המים כל יום, עמיד ל 10 ימים.

מנה יומית מומלצת 30 גרם.

כמו כן ניתן למצא ממרח טופו בטעמים, גלידות טופו, אפשר לשלב בעוגות, קציצות, ותבשילים אחרים.

טופו רצוי לאכול מאודה, מחומם, מוקפץ ולא קר, בגלל קושי בעיכול, אי נוחות בקיבה, גזים.  

כיון שמכיל פיטואסטרוגנים אינו מומלץ לנשים שחלו או שמשפחתן יש תורשה של סרטן השד.

 

אוקיי, קניתי טופו. מכיון שאני היחידה בבית שאוכלת תבשיל עם טופו  צריך להכין מתכון שאני סופר אוהבת ומתאים  לטמפ' בחוץ. . ירקות מוקפצים , מקסימום 20  דקות עבודה .

הכנתי את הירקות ממגוון שיש במקרר, כמובן שניתן לשנות ולהוסיף ירקות שאתם מעדיפים.

2 גזרים ,קלופים וחתוכים לאצבעות דקות

7 יחידות שעועית ירוקה רחבה, לקצוץ את הקצוות, לחתוך ל 2 חלקים לפחות וכל חלק לחתוך לאצבעות

1/2 כרובית ,לשטוף, לחתוך לפרחים

2 שיני שום פרוסים

1/4 חבילת טופו, לחתוך לקוביות

במחבת ווק להקפיץ את הירקות לפי הקושי. .גזר, שעועית, כרובית ושום ,למשך כ 10 דקות עד שהירקות מתרככים אך עדיין קשים, להוסיף קוביות  טופו ולערבב , לתבל ברוטב סויה, צי'לי מתוק, מלח פלפל, קצח, וגרעיני שומשום. לבשל כ 10 דקות נוספות ,הטופו צריך להיות מחורר מעט.

 

הגשתי את הטופו על מצע של אורז לבן , האמת היה טעים .

מה דעתכם, מוכנים לנסות?

שתפו אותי .

מחר אנחנו נוסעים לנופש בנהריה, חלק גדול מהציוד מוכן . . עוד מעט אני יוצאת להליכה , אז בינתיים שבוע טוב לכולם ,תהנו מהחום, תנפשו ותנוחו , תעשו ספורט ותאכלו בריא.

אתי.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת