00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוף עם עגבניות מיובשות בזיליקום ודבש

 

עד לא מזמן היו העגבניות המיובשות, אורחות דיי נדירות במטבחי.. כל הזמן חשבתי שצריך מנה מיוחדת בכדי להשתמש בהן, כדי לתת להן את הכבוד המגיע להן גם בשל טעמן הנפלא וגם בשל מחירן הלא זול. אבל כרגיל במטבח שלי דברים משתנים, וכך גם קרה לאחר שהחצי התחיל להביא לי מצרכים מחבשוש בשוק לוינסקי בת"א. בכל פעם שהוא נוסע לת"א אני דואגת לצייד אותו ברשימה של תבלינים, קטניות, ומיני טובין, והוא מצידו חוזר עם השלל ומשתף אותי בריחות ובצבעים מהשוק... מה שמזכיר לי שאני חייבת טיול בשוק הזה!! (לא נעים לי להודות אבל עדיין לא הייתי שם. ולא אני לא כל כך רחוקה ממנו..) ובכן לרשימה הפעם צרפתי באותיות קידוש לבנה "עגבניות מיובשות" ואכן קיבלתי. ברוב פאר והדר הכנסתי אותן לכלי זכוכית אטום וחשבתי מה להכין? חשבתי יום... יומיים... והנה אנחנו לקראת ארוחת חג ראש השנה  וצריך להכין את מנת  העוף האהוב (אחרת אני אסתבך בגדול...חחח). אבל מצד שני זו הזדמנות נפלאה לאומר לכולם שערב חג וחייבים קצת לשנות, ולטבל את העוף עם מעט דבש לשנה מתוקה, להוסיף את העגבניות המיובשות לפרנסה טובה (אחרת לא יהיו יותר עגבניות מיובשות ),ואליהם לצרף כמה שיני שום לשנה עם המון מזל ובריאות ולהוסיף גם קצת בזיליקום לשילוב טעמים. ולקוות לטוב....הכי הרבה לא יאהבו לא אכין שוב.

בידיים בטוחות הוצאתי ארבע עגבניות מיובשות יפות וקצצתי, הוספתי להן מעט בזיליקום קצוץ מעט שמן זית, 3 שיני שום כתושות וכמובן דבש להשלמת הטעמים... ליטפתי באהבה את חתיכות העוף והשארתי אותן ללון במרינדה למשך כשעתיים לפחות במקרר. ככה שיכירו אחד את השני יותר טוב :-)

 

 

 

  לאחר המנוחה, ההיכרות וההתמזגות.. סידרתי את חלקי העוף בתבנית אפיה, שפכתי מעל את יתרת המרינדה.... עד הטיפה האחרונה.
והכנסתי לתנור בחום גבוה של כ- 200-210 מע' (במצב גריל) למשך כ-10 דקות עד שהתקבל צבע זהוב יפה.

כיסיתי את התבנית בנייר כסף, אבל באופן רופף כך שיאפשר לאדים לצאת והשארתי בתנור לעוד כשעה וחצי.
ב-10 הדקות האחרונות הסרתי את נייר הכסף ונתתי שוב מעט שיזוף 

 

 

    

 


המצרכים הנדרשים:

 3-4 כרעיים חתוכות באמצע (לירך ופולקה)

4 עגבניות מיובשות קצוצות

חופן עלי בזיליקום קצוצים

2-3 שיני שום כתושות

מעט עלי טימין יבש

1/2 כוס שמן זית

1 כף דבש


ההכנה:

  1. לערבב יחד את כל מרכיבי המרינדה, להכניס את הכרעיים ולהשרות במקרר לכשעתיים לפחות. 

  2. לסדר את חתיכות העוף בתבנית,לשפוך מעל את המרינדה, ללטף כל חתיכה באהבה מכל הצדדים ולהכניס לתנור שחומם מראש  ל- 220 מע'  במצב  גריל  לכ- 10 דקות עד קבלת צבע זהוב יפה.

  3. להנמיך  את חום התנור ל- 170 מע' (במצב אפיה רגיל לא גריל ולא טורבו) לכסות בריפרוף עם נייר כסף (כדי לאפשר לאדים לצאת), ולהשאיר בתנור עוד כשעה וחצי-שעתיים .

  4.  לקראת הסיום להוריד את נייר הכסף לעוד כ- 10  דקות.



 

 

 

בתאבון לכולם ולהתראות במתכון הבא!!!

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת