33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

פטריות ממולאות בשר ברוטב יין

 


פטריות ממולאות בבשר ברוטב יין מתקתק ספייסי . מתאים למנה ראשונה  או כמנה עירית לצד סלט בימי הקיץ החמים.


לקציצות

300 גר בשר בקר טחון

במעבד מזון 

1 תפוח אדמה קטן
1 גזר קטן 
1 בצל
4 שיני שום 
צרור שמיר 
לטחון היטב ולהוסיף את הבשר 
לתבל 
1כף תבלין בצל   (לחלופין אבקת מרק בצל)
2-4 כפות פרורי לחם 
1/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית כמון 
1/2 כפית בהרט 
מלח פלפל 

את הכל לערבב יחד ולהניח במקרר לשעה לפחות 

הכנת הפטריות         

להסיר את הרגלים        
לנגב היטב את הכיפות והרגלים 

המצע 

2 בצלים בנונים קצוצים 
רגלי הפטריות קצוצות 
2 פטריות קצוצות 
2 כפות שמן 
לטגן מעט את הבצלים בשמן
להוסיף פטריות ולטגן עד הזהבה 

הציר לבישול

1 כוס יין אדום              
4 כפות צ'ילי מתוק/חריף
4-6 שיני שום כתושות
1 כוס ציר מרק חם  (השתמשתי בציר מרק בשר, אפשר מאבקה)
1 קוביות פלפל צ'לי חריף של דורות 
לערבב היטב 

ציפוי 

2 כפות דבש             
1 כפית חרדל 
2 קוביות צ'לי דורות 

הרכבת המנה

לצקת לתבנית את המצע. לפזר על התבנית.

למלא את כיפות הפטריות ולסדר בתבנית בצפיפות 

לצקת את הרוטב על הפטריות.

לכסות את התבנית בנייר כסף 
ולאפות כ 10 דקות בחום של 200 מעלות 
להקטין את חום התנור ל 180 מעלות  ולהוריד את הכיסוי ולאפות כ30 דקות.
להוציא את התבנית ולמרוח מהציפוי בעזרת מברשת .
להחזיר לעוד עשר דקות אפיה. 

את הציר שנוצר בתבנית להעביר למחבת להרתיח ולהוסיף כפית קורנפלור מדוללת במעט מים לצמצם ולשפר טעמים .

 

                        עם אורז ועיטורי בצל ירוק

* בהגשה ניתן לפזר שומשום קלוי או שקדים פרוסים קלויים מעל 
 

תהנו
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת