00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שיתוף מהמטבח הפרטי

מאסטר שף ילדים - ספר המתכונים

מאסטר שף ילדים - 

ספר המתכונים

הוצאת כנרת 

130 עמודים

2012


  


גילוי נאות !!! יצאתי "פארשית" לחלוטין. כבר יותר מחודש שהספר הזה אצלי ואני מתכננת להכין ממנו מטעם אחד או שניים, מטעמים שווים, מכל מה שמוצג בספר והוצג כמובן בתכנית, אבל מסתבר שאני פחדנית לא נורמלית.

מה יש לפחד מ|ניוקי|? איזה הסבר יש לכך שתפוחי האדמה ממתינים להם בנחת על מנת להפוך ל"ניוקי" ואני רק דוחה ודוחה ודוחה את המשימה, הופכת את תפוחי 

האדמה לכל דבר חוץ מניוקי??

כשהתחילה עונת מאסטר שף ילדים התיישבתי מול המסך והבטחתי לעצמי לרשום כל חידוש/טיפ/הערה והארה. המחשבה הזו התפוגגה לגמרי כי הייתי כל כולי מרוכזת בתכנית מהתחלה ועד הסוף. לא רשמתי כלום. ולכן שמחתי שהספר מצא דרך להגיע אלי.

הילדים האלה משהו!!! הם ניגשים כל כך בפשטות לכל משימה, צולחים אותה בהצלחה יתרה גם אם לא כולם זכו. מספיק לקרוא את רשימת המתכונים שמופיעה ברשימת התוכן, מתכונים שאת כולם הם הכינו בתכנית, כדי לגלות שחלקם בכלל לא הכרתי לפני כן. 

כשהילדה אביה דוזלי הכינה את הפאנקייקס שלה, לא התעצלתי והלכתי בו ברגע להכין גם.

אבל.... כשראיתי כל כך הרבה דברים מיוחדים בתכנית הבטחתי לעצמי גם להכינם. סוף סוף הגיע זמן ניוקי וזמן רביולי וזמן מקרונים, ועל ריזוטו אין בכלל מה לדבר.

אני מעיינת בספר והרגעים הקסומים שבתכנית חיים לנגד עיני. כל מנה, כל תמונה מחזירים את הרגעים המיוחדים של הילדים המקסימים האלה שניגשים למשימה

בלי שום מטענים של פחדים ומכינים אוכל בטבעיות כל כך רבה.

אז... אני עדיין מפנטזת להכין מנה או שניים כמו הילדים ובכל זאת לארוחת הערב היום הסתפקנו [שוב] בפאנקייקס הנהדרים של אביה.

אני חייבת לציין שהכנתי אותם פעם קודמת בזמן שהתכנית שודרה. היום כשהכנתי אותם שוב, גיליתי שהמתכון יותר פשוט מפשוט. גם אין שומן בבלילה. 

זמן ההכנה הוא מהיר ביותר. פחות מחמש עשרה דקות והיו לנו פאנקייקים תפוחים, טעימים והכי חשוב מזינים.


כך מכינים

בקערה מערבבים כוס וחצי קמח, עם שקית אבקת אפיה, שקית אבקת סוכר וניל ורבע כוס סוכר

בקערה נוספת מערבבים 2 ביצים, גביע יוגורט, ורבע כוס חלב

את החומרים היבשים מערבבים לתוך החומרים הרטובים. הבלילה צריכה לצאת לא דלילה מדי ולא סמיכה מדי. הכמויות שנכתבו בספר הן מדוייקות מאד!


מטגנים את הבלינצסים. אני חיממתי מחבת קטנה ושמתי מעט חמאה לטיגון. שמתי מצקת אחת של הבלילה במחבת.

כשמתחילים להווצר בועות על הפאנקייק, הופכים בזהירות בעזרת תרווד.

  

זה מוכן!!!

זה טעים!!!

אני העדפתי את שלי עם גבינה לבנה סקי וריבת תות שדה 

בתאבון 

 

תודה להוצאת .כנרת ולנוריתתה  על קבלת הספר לקריאה סקירה, התנסות ומזכרת 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מאילו מדינות מבקרים
free counters
בחירת העורך
אלבום תמונות בתפוז
פתגם היום/ציטוט היום
  • "אוכל, הוא בעצם סמל לאהבה. כשמכינים אותו..
ביקורת מסעדות
עיצוב מטבחים
"הקוראים המשפיעים"
  • בדידותו של קורא המחשבות
  • "המאמינים"
מוצרים-סקירות/המלצות
קוביית קוד חופשי
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילה56 אלא אם צויין אחרת