66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

ווישניאק דובדבנים

ווישניאק דובדבנים

דובדבנים רבותי דובדבנים, רוצו להכין לפני שהעונה נגמרת
 

המצרכים:

1 ק``ג דובדבנים חמוצים בלבד

750 גרם סוכר

חצי ליטר אלכוהול 95% או וודקה 50%
 

אופן ההכנה:

מסלקים את עוקצי הדובדבנים, ושוטפים היטב את הפירות.

לוקחים צנצנת זכוכית, ומכניסים לתוכה את הדובדבנים.

עליהם שמים את הסוכר.

מכסים את הצנצנת בבד קליל וקושרים היטב.

משהים את הצנצנת במקום חם ומואר ( אפילו בשמש ) למשך שבועיים שלושה עד שהסוכר נמס לגמרי.

מדי פעם לנער את הצנצנת כדי לערבב את הסוכר עם הנוזלים.

אחרי שהסוכר נמס, מוסיפים את הכוהל. מנערים היטב, סוגרים את הצנצנת עם מכסה אטום.

מעמידים את הצנצנת במקום מוצל למשך שבועיים שלושה נוספים. בזמן הזה אסור לנער את הצנצנת או להזיז.

מסננים את המשקה ושומרים בבקבוקי זכוכית נאים.

את הדובדבנים שומרים בצנצנת סגורה לקישוטי עוגות. לא קורה להם כלום כי הם שהו בכוהל.

הליקר נשמר היטב שנים בלי להגזים.
 

הערות:

אל תקנו את הדובדבנים המתוקים ( לא להתפתות ) רק חמוצים.

מכל ה

שלכם טובה 

 

לחייםםםםם


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת