11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

בורקיטס גבינות עיזים, פרמזן וממרח עגבניות

20/07/2012


נפתח בקושייה, איזה בורקס אתם מעדיפים?
גבינה תפוח-אדמה או אולי בכלל בורקס פיצה
על אף אהבתי הגדולה לבורקס פיצה אני חושבת שעוד לא נולד המתחרה הראוי לגדול מכולם-בורקס הגבינה בטח שלא המלבן המשעמם במילוי תפוחי האדמה!
אך מאחר ולא היה במקפיא שלי בצק עלים-פילו-פילאס-מלאווח ונפשי חפצה לבורקס החלטתי להכין בורקיטאס גבינות (פטה, עיזים ופרמזן) מבצק פריך. (חמאה וקמח תמיד יש )
המתכון הזה הוא ממש קליל ופשוט-מכינים את הבצק במיקסר (או בקערה), בקערה נוספת את תערובת הגבינות משדכים בין השניים ומקבלים בורקיטס!
אני מבטיחה לכם שהריח הגבינתי הממכר שהבורקיטס מפיץ במטבח שווה את טרחת ההכנה בחום הנוראי הזה....
את המתכון המקורי לקחתי מרות אוליבר מתוך הספר המקסים "האוצר של על שולחן"-שיניתי את הגבינות שהופיעו במתכון-מבולגרית וקשקבל לפטה כבשים, גבינת עיזים למריחה ופרמזן והוספתי ממרח עגבניות ופפריקה בשביל הטעם והצבע!

מרכיבים:
לבצק-
חצי ק"ג קמח
100 גרם חמאה רכה
120 מ"ל-חצי כוס שמן
120 מ"ל-חצי כוס מים
חצי שקית אבקת אפייה
כפית מלח
למלית-
150 גרם גבינת פטה-במתכון המקורי השתמשו בגבינה בולגרית. (אפשר גם צפתית)
150 גרם גבינת עיזים למריחה-5% של פיראוס (גבינה חדשה שקבלתי להתנסות והחלטתי לשלב אותה במתכון...לא מופיעה במתכן המקורי אך טעמה העדין משתלב נפלא)
70 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק-במתכון המקורי השתמשו בקשקבל (אי אפשר בלי אהובתי  הפרמזן-אני מעדיפה אותה תמיד על פני הקשקבל)
3 כפות ממרח עגבניות
כף וחצי-2 פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
כף פלפל שחור גרוס
חלמון
במידה והתערובת דלילה אפשר להוסיף כף פירורי לחם
לציפוי-
ביצה טרופה
שומשום
קצח

אופן ההכנה:
-מערבבים במיקסר עם וו גיטרה (או בקערה) קמח, חמאה, שמן, מים, אבקת אפייה ומלח.

-מעבדים את הבצק כחצי דקה עד שמתקבל בצק פירורי רך-נאחד אותו לבצק אחיד באמצעות לישה קצרה בידיים.

-מכינים את מלית הגבינות-מערבבים עם כף את גבינת הפטה, גבינת העיזים הפרמזן והחלמון לתערובת אחידה.

-
מוסיפים את ממרח העגבניות, הפפריקה והפלפל השחור וממשיכים לערבב עוד דקה נוספת.

-מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 3 מ"מ (מי שלא יודע כמה זה 3 מ"מ-כמוני, פשוט מרדד את הבצק עד שהבצק מרגיש לו מספיק עבה ולא דק מדי )
-קורצים עיגולים באמצעות כוס, ממלאים כפית מהמלית בכל עיגול וסוגרים לצורת סהר. (שימו לב להדק היטב את שולי הבצק עם האצבעות)

-מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום וקצח.

-אופים 25 דקות בחום של 170-180 מעלות עד שריח משגע ממלא את הבית והבורקיטס מזהיבים. (אפשר גם להכין בצורת שושנים, לאחר הרידוד ממלאים בתערובת הגבינות מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות קטנות)

-שומרים בצנצנת אטומה-עד יומיים (למרות שמומלץ מאוד לחסל באותו היום...)

ועוד אחת...

נ
תראה בקרוב... המשך שבוע טוב!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת