00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המטבח של אלינוער

פירורית פירות

20/07/2012
 

 קראמבל crumble זה לפורר, להתפורר........ מה שקורה לנו תכל`ס בימי הקיץ הטרופים האלה. אפילו אני סובלת  מהחום ואני ידועה כאחת שאוהבת את הקיץ.

הקראמבל נוצר באנגליה בשלהי מלחמת העולם השניה כשמצרכים לא היו כולם בנמצא ופאי מושלם היה קשה להכין. אז המציאו את ה"פירורים" מעל פירות או ירקות שהיו בקושי.  אגב, גם גירסה של בשר וירקות הומצאה מאז. אין על ה"פירורית", כך אני קוראת לזה , בשדרוג כל מאכל .

הוסיפו לזה קצפת או גלידה והרי הקינוח המושלם.


אני רגילה לעשות את זה עם תפוחים בדרך כלל. הפעם הוספתי גם דובדבנים. זוכרים מהריבה?




פירורית פירות

2 כוסות דובדבנים ללא גלעינים
2 כוסות פרוסות תפוחי עץ
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס צימוקים בהירים
קינמון
מעט מיץ לימון

להניח בפיירקס את הפירות ולזרות מעל סוכר, קינמון ומיץ לימון.



להכין בצק מ 1 כוס סוכר, 100 גר` חמאה רכה ו 1 כוס קמח. לעבד לפירורים ולהניח במקרר למחצית השעה.

לפורר מעל הפירות ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שמתחיל להשחים . (בערך כמחצית השעה פחות או יותר, תלוי בתנור).




להגיש עם קצפת ו/או גלידה וניל. 

מושלם.


אלינוער

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

26 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ליאור המקורית8 אלא אם צויין אחרת