66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

עוף בעישון סיני

עוף בעישון סיני

את העוף הזה הכנתי כמה פעמים ותמיד קיבלתי מחמאות. תנסו גם אם אתם רוצים גם מחמאות. טעמו מיוחד במינו.

החומרים:

עוף שלם מס` 2

4 כפות רוטב סויה

4 שיני שום כתושות

2 כפות סוכר חום

2 כפות דבש

3 כפות שמן 

2 כפות מיץ לימון

מלח

פלפל לבן

 לעישון:

3 שקיות תה יסמין או תה רגיל

2 כפות סוכר

רבע כף קינמון
 

אופן ההכנה:

לשטוף את העוף היטב ולנגב במגבת נייר.

לערבב את הסויה, השמן, הלימון, שום, סוכר חום והתבלינים.

למרוח היטב את העוף מבחוץ ומבפנים.

לקשור את שוקי העוף היטב שחס וחלילה לא יתעופף בתנור

לשים למנוחה של שעה שעתיים במקרר, מדי פעם לאסוף את הנוזלים בכף ולפזר על העוף.

להדליק את התנור ל-190 מעלות. להניח על מגש, לכסות בנייר אפיה ועליו נייר כסף.

אפיה של 45 דקות, כשמדי פעם אוספים את הנוזלים שהצטברו ומוזגים על העוף.

להסיר את הנייר ולבדוק אם העוף מוכן. בדיקת העוף נעשית בהכנסת סכין לשוק.

אם לא יוצאים נוזלים העוף מוכן.
 

אופן הכנת העישון:

בסיר גדול מכסים את חלקו הפנימי בנייר כסף. שמים בקרקעית הסיר על נייר הכסף, את הסוכר, הקינמון ועלי התה ללא שקית הנייר.

שמים רשת שתגביה את העוף מהתבלינים. אם אין רשת מתאימה אפשר להניח את העוף על התבלינים.

סוגרים היטב את הסיר, מוודאים שסגור היטב.

מדליקים את הגז ללהבה גבוהה, לאחר שרואים שיוצא עשן, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לעשן עוד 4-5 דקות.

זהו ה  מוכן. חלקו למנות ותהנו מעוף טעים במיוחד.

מ ה שלכם

טובה


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

5 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת