00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גם מבשלת

קציצות שעועית שחורה וסלק טבעוניות אפויות

בואו נדבר על סלק (כי אחרת נצטרך לדבר על לאן נעלמתי בחודש וחצי האחרונים, ובאמת שאין לי שום דבר מעניין לומר על זה).

אז סלק. סלק הוא אחד הירקות האהובים עלי. הוא מהירקות היותר טעימים שיצא לי להיתקל בהם, והוא כנראה הירק בעל הצבע היפה מכולם. בגלל זה תמיד מוזר לי לשמוע שאנשים מאוד נרתעים ממנו. אולי בגלל הצבע שנראה לאנשים קצת זרחני, אולי עם הזיהוי האוטומטי עם הבורשט האלמותי (עוד מאכל שמקופח לגמרי לא בצדק, אין על הבורשט של אימא שלי), ואולי סתם כי הוא לא מאוד נפוץ (או לפחות לא היה נפוץ עד לאחרונה, בזמן האחרון אני נתקלת בו שוב ושוב ושוב, גם - ובעיקר - במסעדות, לשמחתי הרבה).

בעיניי, לא לאכול סלק זה פשוט פספוס גדול. גם כי מדובר במאכל סופר טעים, גם כי מדובר במאכל סופר ורסטילי וגם כי מדובר, כך אומרים, במאכל סופר בריא. אז למרות שאני אוהבת סלק גם כשהוא בא לגמרי לבד, כאן שידכתי אותו לשעועית שחורה והכנתי קציצות טבעוניות שיצאו גם בריאות וגם טעימות. 

שלא לדבר על הצבע.

רכיבים (ל-10 קציצות גדולות): 

  • 400 גרם שעועית שחורה מבושלת
  • 3 סלקים קטנים-בינוניים טריים
  • 2 גזריים בינוניים
  • כף טחינה גולמית
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כוס פירורי לחם מחיטה מלאה
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • מלח, פלפל, כמון

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. שמים במעבד מזון את השעועית, הסלקים והגזרים וטוחנים עד שמתקבלת מעין מחית.
  3. מוסיפים טחינה, שמן זית, פירורי לחם ותבלינים ומערבבים היטב.
  4. קוצצים היטב את הפטרוזיליה ומוסיפים לתערובת.
  5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומסדרים עליה את הקציצות.
  6. אופים 30 דקות.

הערות:

  1. בעיקרון, בדרך כלל אני לא מרגישה את הצורך לטחון תערובת לקציצות עד שהיא הופכת למחית. הפעם כן טחנתי, כי רציתי להיות בטוחה שהתערובת לא תתפרק בהיעדר ביצים. והיא אכן לא התפרקה.
  2. לא הייתה לי פטרוזיליה, אז לא הוספתי. לדעתי זה היה מוסיף, אבל יצא טעים גם ככה.
  3. אני חושבת שכל העניין יעבוד יפה גם עם עדשים שחורות מבושלות, אבל לא ניסיתי.
  4. אני אפיתי את הקציצות 30 דקות מצד אחד, ואז הפכתי צד ואפיתי עוד 10 דקות. הקציצות יצאו (לדעתי) מאוד טעימות וקריסיפיות אבל קצת יבשות. חשבתי על שתי דרכים שאני רוצה לנסות בפעם הבאה כדי שיצאו לחות יותר: אפשרות אחת - אני חושבת שאפשר לוותר על החלפת הצד ולהסתפק בלאפות מצד אחד בלבד. לא הייתי מציעה להפוך אותן קודם יותר, פשוט כי הן יתפרקו. אפשרות אחרת - לבשל את הסלק קודם במקום להשתמש בסלק טרי. יכול להיות שהתוצאה תהיה לחה יותר, אבל אני לא יכולה להבטיח. אם מישהו מנסה, אשמח לשמוע.
  5. אין צורך לשמן את נייר האפיה. אני שימנתי את חלקו, ולא ראיתי שום הבדל. אחרי 30 דקות אפיה הקציצות לא נדבקו בכלל.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל SomebodyElse אלא אם צויין אחרת