66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

טונה מוקפצת בירקות

טונה מוקפצת בירקות

הנה מתקרבים הימים שאסור לאכול בשרי, הכנתי את הטונה המוקפצת ולא חשבתי שתהיה
לו הצלחה אצל ילדי. הנה כי כן כולם אהבו, מנה טעימה ומשביעה.

 המצרכים:

4  סטייקים של טונה אדומה או לבנה חתוכות לרצועות של 4 ס"מ אורך, 2 ס"מ רוחב מושרות במרינדה שעה ואפשר לילה
 

למרינדה:

רבע כוס רוטב סויה

מעט מלח גס ( לא להגזים רוטב הסויה מלוח )

2-3 כפות רוטב צ`ילי מתוק

חצי כוס יין אדום חצי יבש


 לירקות:

בצל גדול חתוך לרצועות

2 גזרים חתוכים לרצועות דקות ( גפרורים )

3-4 פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות דקות ( אני אוהבת לשים מכל צבעי הפלפלים )

פלפל חריף אחד קצוץ דק דק ( אפשר לוותר לאלה שסובלים מחריף )

כרוב חתוך לרצועות

2 קישואים חתוכים לגפרורים

1 קופסה של פטריות פרוסות 

1 קופסת נבטים עבים
 

איך נכין את המנה:

אחרי שהשרנו את הדג, נחמם שמן בווק. כשעולה עשן מהשמן שמים את רצועות הטונה, ללא המרינדה כמובן.
( זהירות השמן משפריץ )

4-5 דקות של טיגון על אש גבוהה מכל צד של הדג מספיק בהחלט.

להוציא את הדג מהווק ולשים בצד.

להוסיף שמן לווק, ולהתחיל לטגן כל ירק לפי סדר הרשימה. תחילה הבצל 3-4 דקות, ולהמשיך עם שאר הירקות.
לא לטגן הרבה כדי שלא יהיו סמרטוטיים.

בסיום טיגון הירקות להוסיף את הדג ששמנו בצד.

להוסיף תיבול אם חסר. מלח, רוטב סויה, קורט סוכר ומשהו חריף.
 

הערות:
כמובן שאפשר לפסוח על סוג ירק שבני הבית לא אוהבים.

תהנו 

ובהצלחה מכל ה   שלכם

טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת