00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

קובה במיה עירקית

מרק קובה במיה עיראקית

הבמיה הטרייה בשווקים,כדאי לקנות את הבמיה קטנים .

הסוד של הקובה טמון במעטפת הדקה ככל שהקובה תהייה דקה ככה תהיה יותר טעימה.

אפשר לאכול בתור מרק או לבשל אורז ולמזוג מעל קובה ורוטב במיה.

יש להכין את כל המצרכים לפני ההכנה.

כדאי להכין קודם את הקובות ולאחר מכן את המרק.

(בסוף המתכון מצרפת קישור לקובה סלק אדומה גם מעולה)

כמות:כ15 כדורים

סיר רחב

למעטפת:

למעטפת:כוס חד פעמית שתיה קרה
2 כוסות סולת
חצי כפית מלח
1 כוס מים

הכנת המעטפת:

לשים סולת בקערה מלח,להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב

לערבב היטב בעזרת הידיים עד לקבלת בצק רך.

אצלי הכמות הייתה בדיוק אם הבצק מאוד יבש להוסיף בהדרגה כמה טיפות מים

אם מאוד רטוב להוסיף מעט סולת.

העיסה אמורה להיות גמישה.

 

 למלית:

200 גרם בשר טחון

חופן פטרוזיליה טרייה קצוצה

חופן עלי כרפס טריים קצוצים

1 בצל קטן קצוץ דק וסחוט מנוזלים

1 כפית תבלין בהרת לקובה

מלח,פלפל שחור.

לערבב הכל בקערה ולהניח בצד.

הכנת הקובה:יש להכין קערה עם מים

נוטלים ביד חופן בצק  בערך בגודל של אגוזי מלך משטחים אותו על כף היד כמו פיתה , ליצור מעין גומא קטנה ומניחים במרכז כפית גדושה  מתערובת הבשר   מגלגלים בידיים רטובות.מניחים במגש את כל הקובות.

להשתדל להכין מעטפת דקה.

 

חומרים למרק:

 

1בצל בינוני קצוץ דק

250  גרם במיה  שהוצאנו את העוקץ ממנה שטופה ומסוננת ממים

3 כפות רסק עגבניות

2 כפות מיץ מלימון טרי

2 שיני שום טרי קצוץ

פלפל שחור

מלח,

1/4 כפית בהרת לקובה

1/4 כפית סוכר

4 עגבניות גדולות אדומות מגורדות.

הכנת המרק:

מזהיבים בשמן את הבצל מוסיפים את הבמיה ומטגנים אותה כ5 דקות בערך מערבבים מדי פעם בעדינות,מוסיפים את שאר החומרים מערבבים קלות

מוסיפים מים רותחים קצת מעל גובה המרק

מביאים לרתיחה .מתחילים להוסיף קובה אחר קובה (לא בבת אחת) לאחר שסיימנו לוקחים כף ארוכה ומערבבים בעדינות כדי לבדוק שהקובות לא נדבקו לסיר.

מכסים את הסיר מנמיכים להבה ומבשלים כ20-25 דקות.

בהצלחה .

 

קובה סלק עיראקית:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1592965

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

65 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת