00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

כדורי בקר אפויים ובצל ירוק .

 

אני נוהגת להכין קציצות בקר מטוגנות על בסיס בקר, בצל קצוץ ומעט עשבי תיבול.  כאשר אני מבקשת לגוון מעט במרכיבים אני נתקלת בחוסר שבעות רצון ומיד עולות השאלות: מה שנית בטעם? איזה תבלין הוספת? זה לא כמו תמיד!!! 

לנוכח השמרנות האופיינית לבני המשפחה בכל מה שקשור לקציצות הבשר  בחרתי לגוון ולשמר את הטעם על אף הכל.

במרכיבים :

500 גרם בשר בקר טחון טרי

ביצה

מעט פירורי לחם

תבלינים: פפריקה מתוקה בשמן, גריל עוף, אבקת מרק, פלפל שחור גרוס

וצרור בצל ירוק פרוס דק  (הלבן הירוק) 

ערבבתי את הכל לעיסה ובמקום ליצוק קציצות או קבבונים יצרתי כדורים ממש כמו כדורי שוקולד. העברתי אותם לכלי והכנסתי מקרר.

כאשר מכינים קציצות או כדורים ראוי תמיר לקרר אותם בצורתם לפחות מחצית השעה לפני הטיגון או האפיה. המרכיבים מתלכדים, הטעם מעמיק והצורה נשמרת היטב.

לאחר מחצית השעה ערכתי תבנית פיירקס וקצצתי לתוכה בצל שלם גדול ושלש שיני שום טרי. הריח היה נפלא.

 

 

העברתי את הכדורי הבשר. הוספתי מעט שמן זית טרי מבית הבד של אבא כיסיתי בניר כסף והכנסתי לתנור בחום 250 מעלות. לאחר 40 דקות הסרתי את ניר האלומיניום והפכתי את הכדורים והותרתי בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות לפחות. הכדורים קבלו צבע נפלא וטעם מעודן.

 

 

התגובות היו מחבקות והגיוון של בצל ירוק שהחליף את עשבי התיבול והבצל הקצוץ העניק לקציצות מראה של חטיף מעורר תאבון. 

כששאלתי את הבן איך הקציצות? הוא ענה במילה אחת : מעולות!

אהבתי. 

ואתם... מוזמנים לנסות.  

בתאבון. 

 

 

 ואתם קוראי: 

תודה שבקרתם בבלוג של תפו ופוזה, שמחה ומודה לכל תגובה.

מזמינה אתכם לדף הפייסבוק שלי 

אתכם תפו 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת