2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

סמבוסק בשר...

21/12/2017

סמבוסק בשר ,מאכל ילדות שאימי ז``ל היתה מכינה לפחות פעם בחודש ,סמבוסק מהמטבח הירושלמי ,איזה חגיגה של

טעמים וריחות ,אל הסמבוסק התלווה סלט ירקות קצוץ דק עד מאוד ,מתובל בחומץ כן חומץ מלח ,פלפל חריף ירוק

קצוץ דק שום כתוש והמון פטרוזיליה ונענע קצוצה דק ,אימי נהגה להוסיף לסלט חצי כוס מים קרים מאוד ,

סמבוסק בשר 

1ק``ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות שמן
מעט מלח
2 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה :

להכניס את כל המצרכים מלבד המלח לקערה ללוש מעט עד שהשמרים נבלעים בקמח ,להוסיף את המלח ,

להמשיך ללוש כ10 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש ,לכסות את הקערה בניילון נצמד להתפיח כשעה או עד

להכפלת הנפח .

מילוי:
1ק``ג בשר בקר טחון
2  בצלים יבשים
1עגבנייה גדולה חתוכה לקוביות
2 בצלים ירוקים קצוצים עם הגבעול הירוק
מלח,פלפל שחור,כמון,אבקת מרק עוף ,כף רסק עגבניות,

אופן הכנה :
לטגן את הבצל היבש להוסיף את הבשר להמשיך לטגן עד שהבשר משנה צבע ,להוסיף את התבלינים,

עגבנייה,,בצל ירוק חתוך ורסק עגבניות לטגן עד לספיגת נוזלים ,לקרר.

לחלק את הבצק לכדורים לרדד כל כדור על משטח עבודה,למלא בשר לסגור היטב ,לטגן בשמן עמוק.

בהצלחה.....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת