00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בלוג בישול וחיים בקצב הסלסה

5 בלוגרי האוכל הנקראים בעולם כאן בישראל

5 בלוגרי האוכל הנקראים בעולם כאן בישראל

 

"וואי, תודה רבה רבה! זה ממש מחמיא לי שחשבת עליי" , זה מה שאמרתי לענבל קליין מ- ilovefood.co.il בטלפון. זה היה שנייה אחרי שהיא בישרה לי שנבחרתי להיות אחת מחמשת הבלוגרים המובילים בישראל שיארחו את חמשת הבלוגרים המובילים בעולם.

היא הסבירה לי שמדובר ביזמה של "קינטיס" - חברה לתועלת הציבור, סטארט-אפ חברתי א-פוליטי הפועל ללא מטרות רווח לביסוס ישראל כאטרקטיבית ורלוונטית, הן בעיני הישראלים עצמם והן בעיני העולם, באמצעות מיצובה כמעוז של חדשנות, יצירתיות ויזמות. בין שלל הפרויקטים אותם היא יוזמת ומפיקה, גם Vibe Israel  במסגרתו קינטיס מארחת מובילי דעה בינלאומיים הנחשפים לשפע והחדשנות שישראל מייצרת במגוון תחומים.  

אני מודה שבשנייה הראשונה לא בדיוק קלטתי מה זה הקינטיס הזה ומה הרעיון, אבל כשהוסבר לי בבלונדינית מדוברת במה הדברים אמורים נדלקתי.

אני מזמן חושבת שמשרד ההסברה עושה עבודה גרועה (וזה הרי הרבה יותר גרוע מלא לעשות כלום) ולכן כשהבנתי שמדובר במיזם א-פוליטי זה דיבר אליי.  זה מאוד מזכיר את הפרויקט השני שאני מעורבת בו שמביא בגלל אותה סיבה בדיוק את כוכבי הוליווד לארץ, אבל פה מדובר בבלוגרים וזאת מתוך ידיעה ברורה שבעידן הניו מדיה – מובילי דעת הקהל החדשים והחשובים ביותר הם הבלוגרים שמשתמשים  חוץ מהבלוגים שלהם גם בפייסבוק, טוויטר, אינסטגראם ופינטרס לשם הפצת דעותיהם, ובשל המיידיות של כל הכלים האלו והחשיפה הגדולה שלהם לצד אפשרות ה"הדבקה הוויראלית" שלהם (אפשרויות השיתוף השונות) זה הופך אותם לבעלי כוח אדיר מבחינה השפעתית ולכל מילה ו/או חוות דעת שלהם יש השפעה מיידית ומאוד משמעותית.

חברת קינטיס מיפתה את הבלוגים הכי משפיעים בכל מיני תחומים (אוכל, גידול ילדים, עיצוב, מוסיקה ועוד היד נטויה מבחינת הנושאים) והזמינה את כותבי הבלוגים הנצפים ביותר באותו תחום לשבוע היכרות עם ישראל , כשהדגש הוא על חיבור ריגשי, בניית מערכות יחסים בין ישראלים לעמיתיהם בעולם המבוססות על נקודות ענין משותפות ותועלת הדדית, שינוי תדמית, ויצירת אמפתיה בלב הכותבים - ודרכם, בלב העוקבים אחריהם.

 דרך הפעולה היא כזו  שחושפים את מה שיש ומייצרים חוויות ששווה לכתוב עליהן ודרך החוויה הטובה באות גם המילים הטובות שאיך שלא תסתכלו על זה עושות את שלהן בקרב קהל המעריצים האדיר שכל בלוגר כזה גורר אחריו.

עלות כל משלחת כזו נעה בסביבות 35.000$  והכל ממומן מתרומות.  אגב, מי שמבין בפינאנסיים יבין מיד שבמבחן עלות מול תועלת זה הופך את הכל לכדאי ביותר.


 השבוע כולל אירוח מלא שכולל מעבר ללינה בבתי מלון נחשבים ואירוח במסעדות מובילות גם פגישות עם בלוגרים ישראליים מובילים מאותו תחום כשכל בלוגר ישראלי בעצם מארח בלוגר  'זר' ומעבר לקשר הבינאישי שנרקם - כל בלוגר ישראלי הופך למעשה לשגריר נאמן לישראל ועצמת החוויה המשותפת היא אדירה. 

הרעיון הוא להביא בלוגרים שיחד יש להם 7-8 מיליון קוראים , כלומר- הפצה אדירה של המסרים שאותם אנו רוצים להעביר באמצעותם. 
חשוב לי להדגיש שקינטיס לא מחייבת אף אחד מהבלוגרים, לא הזרים ולא הישראלים , לכתוב. מי שרוצה- כותב. היפה בזה שאין אחד שלא כותב , והבלוגרים הזרים מפיצים בכל דקה בטוויטר , באינסטגרם וגם בפייסבוק כל דבר שקורה איתם וזה מעבר לדיווח בבלוגים.
  על כזו חשיפה חיובית היסטרית אף אחד במשרד ההסברה לא חשב...


אז מה היה לנו ביום שישי ?
היה לנו מפגש משותף של כל הבלוגרים הישראלים יחד עם הזרים.

ואלו הבלוגרים הזרים ומארחיהם הישראלים:


Cambria Bold  עורכת ומנהלת את האתר הפופולרי The Kitchn, שמושך למעלה מ- 3 מילון צפיות כל חודש.  בלוג יומי ששם דגש על כל היבטי הבישול ובעיקר התמקדות במוצרים הנלווים, עצות, טיפים והדרכה.  

הבלוג המארח : "מתכוניישן" בניהולן של דיאנה לינדר ודניה וויינר. 

Erin Zimmer-   עורכת באתר האמריקאי הפופולארי Serious Eats, קהילת בלוגרים ופודיס המתמקד בשיתוף התשוקה לחגיגיות אוכל ושתיה, שילוב תוכן מקורי המפגיש קולות וטעמים ייחודים.

הבלוג המארח
:  "מדבר מהבטן" 
 בניהולו של עמית אהרונסון 

David Lebovitz-   שף, קונדיטור מחבר ספרי בישול, ובעל בלוג פופולארי David Lebovitz  אותו פתח עם צאת הספר הראשון שלו "מקום לקינוח". במהלך חייו כתב עד כה 6 ספרים פופולריים ביותר אשר חלקם אזלו ונחשבים קיום כפריטי אספנות נחשקים. בבלוג שלו הוא כותב מפריז על כל המסעות שלו בעולם והאינטראקציה הנפלאה שלו עם האנשים .  

הבלוג המארח: 
 "
עוגיו.נט "  בניהולה של נטלי לוין 

Kerstin Rodgersהנודעת גם בכינוייה MsMarmitelover השיקה את תופעת מסעדות המחתרת ומועדוני הארוחות באנגליה באמצעות הבלוג שלה   The English Can Cook ובהשראת ספרה שיצא ב 2011 Supper Club: recipes and notes from the underground restaurant.  קרסטין שייכת לדור חדש של כתבי אוכל ושפים שמשתמשים ברשתות חברתיות לקדם אוכל דרך בלוגים, פייסבוק וטוויטר ואף מרצה בנושא ברחבי אנגליה.

  הבלוג המארח : הגרגרנית בניהולה של מיכל מרום.

 

Pille Peterso  מנהלת את הבלוג Nami-Nami המבוסס בטאלין, אסטוניה, המתמחה בסוגיה האתנית והלאומית של האוכל ומתעניין בסודות מאחורי המאכלים. פיילה היא בעלת הבלוג שהוציאה לאור שני ספרים רבי מכר, טור חודשי באחד העיתונאים הנחשבים וכתבות ביקורתיות על מסעדות נחשבות.

הבלוג המארח : 
"בישול בקצב הסלסה" 
בניהולי (אריאלה פיקסלר אלון)


קרדיט צילום: MADEinISRAEL - Elyssa Frank 
 

אני קיבלתי לשמחתי המאוד רבה את פילה פטרסו מהבלוג Nami-Nami.  היא אישה מקסימה וחברותית. מצאנו הרבה מכנים משותפים ביננו ולחלוטין הרווחתי חברה מעבר להכול. כבר דיברנו על הטיול הבא שלה בישראל והפעם עם כל משפחתה. 
אני כבר מחכה לה וכבר מתכננת לאן לקחת אותה...

דיוויד לייבוביץ' היקר ואני בתמונה משותפת (בהמשך יצורפו תמונות עם כל הבלוגרים) .

כשאמרו לי שיהיו לי כמה שעות חופשיות איתה חשבתי לעצמי מה אוכל לעשות איתה. ברור שהדבר הראשון שרציתי לעשות זה לקחת אותה לסיור פינוקים בירושלים. ירושלים היא הרי  מעוז הבית שלי. אבל כשנמסר לי שיום לפני כן הם עושים "יום ירושלים" הבנתי שאין טעם וחיפשתי משהו אחר שידבר אליה.  
הדבר הראשון שעלה לי בראש היה לקחת אותה ל-
"מאראבו"MARABOO כי זו המסעדה שאני הכי אוהבת, גם כי השף יואב בר הוא איש עם נשמה ענקית, וגם כי אני יודעת (לא חושבת- יודעת בוודאות) שהוא כישרון קולינרי אדיר , ושוב- בעיניי הוא הנומרו אונו , ואם אני רוצה להשוויץ שבישראל יש משהו באמת מעולה בתחום הקולינרי אז זה לחלוטין הוא, ולכן התקשרתי אליו וסיפרתי לו על המיזם והוא מיד ענה :"אורחת שלך- אורחת שלי" , ותוך שנייה כבר ידענו  מה "נעשה איתה" במעט השעות שיש לנו יחד.


יום שישי המיוחל הגיע.

המפגש של כולם הסתיים והתחלקנו לזוגות. 



יואב הגיע לקחת אותנו, עשה לנו קודם סיור בכל מוקדי האוכל השונים בעיר הגדולה, תוך שהוא מסביר הסבר קצר ומפרגן על כל מוסד אוכל כזה או אחר שאותם פקדנו. השליטה שלו ב"היסטוריה" הקולינרית לצד היכולת שלו לפרגן לקולגות שלו מצאו חן בעיניי ובעיני פילה. פרגון הוא דבר שתמיד מראה עד כמה אתה טוב ועד כמה אתה בטוח בעצמך עד כדי כך שאין לך בעיה לפרגן לאחרים שבתחומך.  

בתום הסיור יואב לקח אותנו לשוק הנמל, עברנו בין הבאסטות השונות, יואב הסביר לה על כל באסטה ובאסטה וסיפר סיפורים מאוד מעניינים על חומרי הגלם או על המשווק שאחראי על הסחורה (זה ריתק אותי לאללה כי את הרוב לא ידעתי) . בין לבין נגשו אליו לא מעט אנשים שזיהו אותו ופילה התרשמה מהפופולאריות שלו.


עלינו לקומה השנייה לקיטצ'ן מרקט , מקום שמאוד הלהיב את פילה.
התישבנו לנשנוש קליל של כמה מנות טאפאס ב- "טאפאס בשוק".  השף יואב בר הזמין עבורנו את מיטב המנות ופילה ואני התמוגגנו מהטעמים.  
בסיום הארוחה  השף יואב בר שילם (לא הסכים אחרת) ושלח דרך המלצרית  מסר ברכות על כך שהארוחה הייתה נפלאה . חשבתם פעם לעשות דבר דומה?
תחשבו על זה, אתם יושבים במסעדה, או בסתם דלפק, סועדים, נהנים ומשלמים. זהו, אה? אז זהו שלא, מסתבר שלשף תמיד נעים לשמוע שהיה טוב , וזה מעניין אותו קצת יותר מהתשלום עצמו (ככה  השף יואב בר אמר לי). למדתי !

משם נסענו ל"מאראבו", יואב בר , השף והבעלים של המסעדה  הזמין אותנו לסיור בתוככי קודש הקודשים.


ראינו את מוטי, הסושף בפעולה, התרשמנו מהניקיון המופתי , מהסדר, מהחלוקה החכמה של החלל.

השף  יואב בר  פתח לנו כל מקרר והציג כל פינה, הסביר ונתן  טיפים ודוגמאות .

פילה סיפרה שהיא התמחתה בצעירותה במסעדת שף יוקרתית , אבל קטנה מאוד , והלך הרוחות במטבח הזכיר לה את הימים ההם.

בתום הסיור הוזמנו לשולחן ,  השף יואב בר  המשיך לרתק אותנו בסיפורים ובידע הנרחב שלו. פילה ישבה וגמעה כל מילה וכתבה כמעט הכל במחברת השחורה שלה . כשהמנות התחילו להגיע לשולחן הייתה חגיגה של צילומים, טוויטים בטוויטר וכמובן באינסטגראם. היא צילמה ופרסמה כמעט הכל.

דוגמה קטנה מחלק מהמנות שהוגשו לנו :

היא התלהבה מהאוכל ומלחמי המחמצת המושלמים שנאפים במקום ותחקרה אותו על הניוקי  ועל האיולי חצילים  הכל כך מפורסמים שלו והוא נידב לה את כל הסודות שמן הסתם יפורסמו בפוסטים הבאים שלה. 
 הוא נתן לה תפריט עם הקדשה אישית וזה מאוד ריגש אותה.

סיפרתי לה על "קרב סכינים" והראיתי לה את העדות התלויה על הקיר. מסתבר שגם פילה היא כוכבת טלוויזיה בתחום תכניות האוכל. היא כתבה שני ספרי בישול ובשיחתנו היא הוכיחה את ידיעותיה הנרחבות בכל מה שקשור באוכל עולמי.

השיחה קלחה בעוד עוד ועוד מנות יצאו מהמטבח ופתאום שמנו לב שהשעה 15:30 ואני הרי התחייבתי להחזירה למלון חצי שעה קודם כי זה הזמן היחיד שיש לה לכתיבה בבלוג.

 נפרדנו בנשיקות וחיבוקים ואני כבר חסרת סבלנות להיפגש איתה מחר בערב לעוד כמה שעות של כיף משותף.

חזרתי הביתה מאושרת מאוד. מחיבוק הפרידה עם פילה הבנתי חד משמעית ש"קינטיס" השיגו את מה שהם רצו . אם בקירוב לבבות עסקינן ואם בשינוי דעת קהל הרי שהם הצליחו ובגדול.

זה לא שאני חושבת שתמונה של קוסקוס עם מפרום עסיסי בפייסבוק או בבלוג תשנה את הדעה העולמית עלינו, אבל לפחות כולם  ידעו שבישראל יודעים לבשל ולא סתם לבשל, אלא עם כל הלב והנשמה ובאותה המידה הם גם יודעים לארח.

תודה לעדי קפלן מ"קינטיס"
תודה לענבל קליין ומיטל גלם-וולק מ-ilovefood.co.il שארגנו את המפגשים האישיים. מי שטרם הצטרף לעמוד הפייסבוק שלהם - זה הזמן :   https://www.facebook.com/ilovefoodblogs

ותודה אחרונה לכם, על שהייתם כאן איתי בדיווח הזה.  דיווח נוסף יגיע בהמשך. לבינתיים אני ממליצה לכם להיכנס לקישורים של הבלוגים הזרים והישראליים, הם באמת טובים.

להלן קישור לכתבה ששודרה בחדשות ערוץ 2  על הפרויקט החשוב:

http://www.mako.co.il/news-channel2/Friday-Newscast/Article-ad7c4fe6b893831018.htm

מומלץ לראות.

שבוע מוצלח במיוחד לכולנו.

אריאלה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

פלפלים

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אריאלה פיקסלר אלון אלא אם צויין אחרת