00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בבית

חזה עוף עם ירקות מוקפץ בחלב קוקוס וג`ינג`ר

מוקפץ או לא מוקפץ?

זה אמנם נראה בתוצאה הסופית כמוקפץ וגם קראתי למתכון ככה אבל....זה לא הוקפץ לרגע אלא בושל בסבלנות (אני משאיר את השם מוקפץ כי ככה זה מרגיש לי הכי נכון)...

הכייף של ההתעסקות עם הירקות, הכייף בזמן הבישול, הכייף של הריחות המדהימים שמתפזרים בבית והכייף של הטעמים המשגעים זה מה שעושה את המנה הזו למנצחת.

מצרכים:

2 גזרים בינוניים חתוכים לגפרורים

בצל גדול חתוך לרצועות

2 גמבות קטנות חתוכות לגפרורים

5 שיני שום פרוסות

חתיכת ג'ינג'ר (בגודל של שסק) חתוכה לגפרורים

קישוא בינוני חתוך לגפרורים

10 פטריות שמפיניון בינוניות טריות חתוכות לפרוסות

פרוסת כרוב של ס"מ לערך חתוכה לרצועות

4 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק) חתוכות לאורך של 2 ס"מ

4 פרוסות של חזה עוף חתוכות לרצועות

3 כפות שמן שומשום

3 כפות סויה

3 כפות צ'ילי מתוק

כף שטוחה של אבקת מרק עוף

קופסת שימורים של חלב קוקוס

שליש חבילה של אטריות אורז (או שעועית)

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

את הבישול אנו עושים בשלבים:

בסיר נמוך ורחב או מחבת גדולה ועמוקה מחממים את שמן השומשום עד שעולה עשון ומכניסים את הגזר ל-2 דקות.

מוסיפים את הבצל ומערבבים עד שהוא הופך לשקוף

מוסיפים את הגמבות, הג'ינג'ר והשום מערבבים ומחכים 5 דקות שמידי פעם מערבבים.

מוסיפים את הקישוא ל-2 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את הפטריות, הכרוב, הבצל ירוק וחזה העוף ומערבבים עד שהחזה נהיה לבן (סגור).

שמים את הסויה, הצ'ילי והתבלינים, מערבבים ומחכים כ-2 דקות.

מוסיפים את חלב הקוקוס מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.

בזמן ההמתנה מבשלים את האטריות במי מלח לפי לפי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים.

מכניסים את האטריות לסיר (בכל הכנסה של אטריות לסיר מערבבים ומפזרים בכלל הסיר)

מבשלים עוד כ-5 דקות ומוכן!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

7 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל idoxmaoz1 אלא אם צויין אחרת