00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות שומשום

 

 

לאחרונה, בגלל החום   והצורך בהכנת חבילות לבני החייל  אני מוצאת את עצמי כל הזמן בחיפושים אחרי מתכוני עוגיות יבשות שיתאימו למשלוח בחבילה  .

ובמסגרת אותם חיפושים, אפיה ותהייה... הכנתי גם את עוגיות השומשום האלה! זהו מתכון נחמד, ומאוד קל ומוקדש במיוחד לאוהבי השומשום באשר הם.

אישית  מאוד אהבתי את העוגיות  והן גם מזכירות לי מעט את הילדות... ובכך כבר יש להן יתרון גדול   אבל הן לא ממש התאימו לשליחה בחבילה לחייל. בכל אופן לא בימי הקייץ החמים שלנו, מאחר והן מאוד מתרככות בטמפ` החדר.

ולכן מומלץ לשמור אותן בתוך קופסא אטומה במקרר!! 

ועכשיו בואו ביחד נעלה זכרונות ילדות בטעם דבש מתוק... ונהנה מעוגיית בריאות טעימה!

 

 

 
 
המרכיבים:

  • 1/3 כוס סוכר

  • 1 כף דבש

  • 1/2 1 כוס שומשום לבן

  • 1/4 כוס שומשום מלא

  • 1/4 כוס שומשום שחור (או קצח למי שאוהב)

  • 1/3 כוס פיסטוק קלוי קצוץ / או אגוזי לוז קצוצים

 
 

ההכנה:

  1. בסיר בעל תחתית עבה ממיסים את הסוכר והדבש תוך כדי בחישה בכף עץ.

  2. מוסיפים את השומשום ומערבבים על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהשומשום מזהיב מעט וכולו מכוסה בסוכר ובדבש.

  3. מוסיפים את הפיסטוק הקצוץ ו/או אגוזי הלוז הקצוצים ומבשלים עוד כמה דקות.

  4. משטחים את התערובת, החמה מאוד, על משטח העבודה, רצוי שיש או נירוסטה.אם לא אפשר גם על נייר אפיה, ובעזרת ידיים רטובות מעט מרדדים את התערובת למלבן בעובי של כ-1 ס"מ.

  5. ממתינים מספר דקות וחותכים בעזרת סכין חדה, לרצועות ברוחב הרצוי. 

  6. מצננים ושומרים בצנצנת סגורה היטב במקרר. יש לציין כי העוגייה מתרככת מעט זמן קצר לאחר הוצאתה לטמפרטורת החדר.

 

 

* הערה: בתמונות מצולמות העוגיות שהכנתי בפעם הראשונה,ללא תוספת הפיסטוק. אבל אני ממליצה לא לוותר עליו.

 

 

 

בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

 

 

אם אהבתם, אשמח שתשאירו תגובה או ליחצו על סמן אהבתי 

אני מזמינה אתכם להצטרף אלי לעמוד הפייסבוק של הבלוג "על קצה המזלג"

 

מי שמעוניין יכול גם למצוא את המתכון שלי באתר foodsDictionary בצרוף פרוט של הערכים התזונתיים

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת