00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

עוגיות שוקולד צ'יפס צבעוניות

 

 

במסגרת מרתון מתכוני העוגיות בבלוג שלי לאחרונה, התגלגל אל ידי מתכון נחמד לעוגיות של קרין גורן, שהיא קוראת להן עוגיות שוקולד צ`יפס חצי-חצי

לאחר ניסיון ראשון, התרשמתי מאוד מהעוגיות אך לטעמי הן היו מעט מתוקות מידי. כמו כן לצערי הכנתי אותן גדולות מידי, והן מעט התפוררו לי. 

(יש לציין כי למרות כל זאת, הן נטרפו במהירות...) ותוך זמן קצר מאוד מצאתי את עצמי מכינה אותן שוב והפעם בגודל הרצוי,עם פחות מתיקות (אבל לא פחות אהבה כמובן.) והתוצאות הפעם היו מושלמות! העוגיות יצאו קטנות, יפות והרבה יותר מפתות.... 

 

 

אני ובני ביתי מאוד אהבנו את העוגיות וכך גם כל הטועמים הנספחים wink...  והמלצתי לכם

 נסו זאת בבית!!!!!!

 

 

 

 

 

המרכיבים:

  • 250 גר` חמאה

  • 1/2 כוס סוכר לבן

  • 1/2 כוס סוכר חום

  • 2 ביצים

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 2 כוסות קמח 

  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה

  • 1/2 כפית מלח

 

תוספת לחלק הבצק הבהיר:

  • 1/4 כוס קמח

  • 3/4 כוס שוקולד צ`יפס מריר (מהסוג הקטן)

 

תוספת לחלק הבצק הכהה:

  • 1/4 כוס קקאו

  • 3/4 כוס שוקולד צ`יפס לבן (מהסוג הקטן)

 

ההכנה:

  1. מכניסים למיקסר עם וו הגיטרה, את החמאה, הסוכר הלבן, הסוכר החום ותמצית הוניל, ומעבדים עד לקבלת תערובת קרמית תפוחה ולבנה.

  2. מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד לקבלת תערובת אחידה.

  3. מנמיכים את המיקסר, ומוסיפים את הקמח, אבקת הסודה לשתיה והמלח, וממשיכים לעבד מעט רק עד קבלת בצק אחיד.

 

חלוקת הבצק:

  1. מחלקים את הבצק באופן שווה לשתי קערות נפרדות.

  2. לקערה אחת מוסיפים את 1/4 כוס הקמח, והשוקולד צ`יפס המריר ומערבבים בידיים עד לקבלת בצק אחיד.

  3. לקערה השניה מוסיפים את הקקאו, והשוקולד צ`יפס הלבן ומערבבים בידיים עד לקבלת בצק אחיד.

  4. מעבירים את שתי הקערות לקירור במקרר לפחות לחצי שעה, כך יהיה לכם קל יותר לגלגל את העוגיות.

 

 

הרכבת העוגיות:

  1. מרטיבים מעט את הידיים ומגלגלים כל אחת מתערובות הבצק לכדורים קטנים. 

  2. לוקחים כדור מכל צבע ומגלגלים מעט בידיים, בעדינות, ליצירת כדור אחיד בשני צבעים. ( זהירות לא לגלגל חזק מידי כדי שהצבעים לא יתערבבו)

  3. מרפדים תבנית בנייר אפיה, ומסדרים את הכדורים במרווחים דיי גדולים (העוגיות משטטחות וגדלות).

  4. אופים בחום של - 180 מע`  כ- 15 דקות. (עד שרואים הזהבה קלה בשולי הבצק הבהיר)

  5. מוציאים מהתנור מצננים ומגישים בגאווה!! 

 

 

 

 

 

שיהיה לכם בתאבון ולהתראות במתכון הבא!

 

 

 

 

אם אהבתם, אשמח שתשאירו תגובה ו/או תלחצו לייק.

ואתם גם מוזמנים להצטרף אלי לדף הפיסבוק של הבלוג: 

 https://www.facebook.com/pages/%D7%A2%D7%9C-%D7%A7%D7%A6%D7%94-%D7%94%D7%9E%D7%96%D7%9C%D7%92/183907188380273

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת