66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

איילת מטיילת

קוביית Facebook Like

מאפינס דובדבנים

בשעה חמש אחר הצהריים אני מבקשת מהנסיכה שנשחק בכאילו. בכאילו שאני מלכת אנגליה והיא מוזמנת אלי לתה של חמש אחר הצהריים. "אני אכבד אותך בכריכוני מלפפונים קטנים ובמאפינ'ס דובדבנים חמודים ורכים, כדאי לך- יהיה נחמד" אני מבטיחה לה. אניד בלייטון השפיעה עליי קשות.

אבל היא מגלגלת עיניים.

"אמא!" היא מודיעה לי "אני יורדת לשחק עם החברים שלי. תתגברי".

:D

;)

אבל כשהיא שבה הביתה ממתינה לה סעודת פייב אוקלוק טי, כנהוג אצלנו בממלכה המאוחדת, רק שהתה הוא תה קר.

צילום: הנסיכה גזית

צילום: הנסיכה גזית

"את מקרה אבוד" היא אומרת לי

"תקראי כבר את השביעיה הסודית" אני מפצירה בה.

ואני שואלת אתכם: המסורת הזו שלהם היא יפהפיה או שהיא יפהפיה? אני לא מבינה למה לא השכלנו, תחת שלטון המנדט הבריטי, לנכס מהם כמה דברים טובים, כמו את המנהג החביב "פייב אוקלוק טי". כל הזמן היינו עסוקים בלהתמרד ובלהקים מחתרות. לא חראם*?

*דבר הסבתא: "אוי ואבוי איך שאת מדברת, זו היתה תקופה איומה! ברוך השם שהם הסתלקו מכאן!!! ביחד עם התה המחורבן שלהם".

ואילו אנחנו בשלנו:

    

הנסיכה מתרגלת את הפוזה המלכותית...

...ודקה אחר כך חוזרת למקורותיה הישראליים...

 אז מאפינס דובדבנים. זהו העניין שלשמו התכנסנו היום.

הדובדבנים עכשיו בשפע- עסיסיים, מתוקים ויפים. המאפינס יוצאים רכים ונפלאים. אפשר לחילופין להכניס את הבלילה לתבנית גדולה ולאפות עוגה.

אבל אנחנו עוד תקועים בעידן המאפינס.

מגלענים 1/2 2 כוסות דובדבנים ומשרים אותם ברבע כוס קוניאק (אפשר גם בליקר דובדבנים, שרי או כל אלכוהול אחר), 2 שקיות סוכר וניל ו 1/4 כוס סוכר.

הדובדבנים סופגים את הסוכר ומפרישים נוזלים, וזה מצויין.

מכניסים לקערת המערבל 100 גרם חמאה רכה, 1 כוס סוכר ו 2 ביצים. מערבלים עד לקבלת קרם בהיר ויציב.

מוסיפים 2 כוסות קמח תופח. מסננים את הדובדבנים מהנוזלים שלהם ומודדים כוס מנוזלי המשרה. מוסיפים לתערובת ומערבלים היטב. (אם אין כמות מספיקה של נוזלים- מוסיפים חלב).

מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים ביד.

משמנים תבנית שקעים או תבניות קטנות למאפינס וממלאים בבלילה

אופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה.

וקצת תמונות אווירה מהגינה האנגלית שלנו  שממוקמת במרפסת:

 

 

 

העתק- הדבק ושמור:

מאפינס דובדבנים (כ-20 יחידות):

1/2 2 כוסות דובדבנים טריים מגולענים

1/4 כוס קוניאק/וויסקי/ליקר

2 שקיות סוכר וניל

1/4 כוס סוכר

להשרות את הדובדבנים באלכוהול, סוכר וניל וסוכר כשעתיים לספיגת טעמים ולהפרשת נוזלים.

100 גרם חמאה רכה

2 ביצים

כוס סוכר

בקערת המערבל להקציף לקצף בהיר ויציב

לסנן את הדובדבנים ולשמור כוס מנוזלי ההשרייה. אם לא הופרשה כמות מספקת של כוס: להשלים לכוס נוזלים עם חלב/מיץ תפוזים

2 כוסות קמח תופח

כוס מנוזלי המשרה

להוסיף לתערובת ולערבל היטב

להוסיף את הדובדבנים לערבול ידני

להעביר לתבנית שקעים משומנת ולאפות כחצי שעה בחום של 200 מעלות.

 

 

חופשה נעימה ובטוחה לכל ההורים והילדים, הגננות, המורים והמורות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

60 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ayeletgazit אלא אם צויין אחרת