00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על קצה המזלג

סדנת אוכל תיאלנדי - ומתכון לקינוח פודינג טפיוקה

אוכל תיאלנדי, הוא לא מסוג האוכל שאני ממש מכירה. אמנם אני אוהבת מידי פעם לאכול מנה מוקפצת וקלילה, במיוחד בימי הקייץ החמים. אבל להודות על האמת אני לא ממש מכירה את הרטבים והמרכיבים הרצויים להכנת מנה טובה. לכן כאשר קיבלתי הזמנה להשתתף בסדנת אוכל תיאלנדי, מאוד הסתקרנתי וחשבתי לעצמי שיהיה מאוד נחמד להכיר את המטבח התיאלנדי והמוצרים שלו. ואם כבר להכיר את המטבח התיאלנדי אז רק מהמומחים והטובים בשטח.


ואכן ההזמנה היתה לסדנה בבישולים ביה"ס הגבוה לקולינריה    ובהנחייתה של השפית סוואלי אלדר  


 סוואלי נולדה בבנגקוק, תאילנד ומגיל צעיר מאוד ינקה את האהבה לבישול. כמקובל בתאילנד, לבנות תפקיד מרכזי בהכנת הארוחות המשפחתיות והן אלה אשר מכינות לאימותיהן את חומרי הגלם לבישול ומלוות אותן בתהליך ההכנה.  

לפני כשלושה עשורים הגיעה סוואלי לישראל ועבדה כמלצרית בבית מלון. לאחר מכן עברה לעיר הגדולה ועבדה כמארחת במסעדה, שם פגשה את הבעלים אבי אלדר, מי שלימים יהיה בעלה. האהבה ניצתה והשניים נישאו. 

האהבה העזה שלה לבישול והידע הרב שצברה עם השנים במטבח האסיאתי הביאו אותה ואת בן זוגה אבי לפתוח בשנת 1982 את מסעדת "שנגרילה" ברחוב הירקון בתל אביב, אשר לראשונה בישראל הביאה את ניחוחות ואת טעמי המזרח הרחוק ונהגה לשרת תיירים ומקומיים רבים שנהנו מאוכל אסיאתי אותנטי. לאחר סגירת המסעדה החליטה אלדר למקד את פעילותה בייבוא ובשיווק מוצרי מזון מהמזרח הרחוק לרשתות שיווק, מסעדות, מעדניות ומטבחים מוסדיים והיא משמשת כמנכ"לית חברת "אוריינטל פוד".  בין המוצרים הרבים שהיא מייבאת ישנם שמנים, מי קוקוס, אורז ואטריות, קמח ואבקות, ירקות כבושים, אצות, חטיפים, משקאות, כלים אוריינטליים ניתן למצוא גם את רוטבי הצ'ילי הפופולאריים והנמכרים ביותר בעולם של המותג Healthy Boy.

מומחיותיה ומקצועיותה ברזי המטבח התאילנדי הביאו אותה גם לבית המלוכה התאילנדי והיא משמשת כשפית הפרטית של הנסיכה התאילנדית ומשלחתה בעת ביקוריה התכופים בישראל ובאזור. כמו כן היא מופקדת על ארוחות חשובות רבות בשגרירות תאילנד בישראל. בנוסף משמשת אלדר כמרצה בכירה בנושא הבישול האסיאתי ב"בית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים". (שכאן גם המקום להודות להם על האירוח שלנו בסדנה)


את הסדנה התחלנו בדברי הסבר והכרה של מוצרים מהמטבח התאילנדי. אני חייבת לציין שהיו בהחלט מוצרים רבים שלא הכרתי, כמו לשמל שרימפסים קטנטנים ומיובשים, שמן אורז ולראשונה גם ראיתי איך נראה תמר הינדי (שהזכיר לי מאוד במראהו החיצוני חרוב), לא את כל הטעמים אהבתי ולא את כל הריחות הצלחתי לשרוד... למשל ריחו של רוטב הדגים שהיה יותר מידי מסריח בשבילי ולכן גם נאלץ להישאר מחוץ למנת הפאד תאי שהכנתי לעצמי.


 

 

 

לאחר ההכרה עם סוואלי המקסימה ועם המוצרים.. עברנו להכנת המנה הראשונה של פאד תאי שהיא אחת המנות המפורסמות ביותר בתאילנד, פאד תאי הוא גם מזון מהיר וטעים ביותר.

אפשר למצוא את המנה הזו כמעט בכל מקום בין רוכלי הרחוב ומשקי הבית בתאילנד.

ואפילו קיבלנו הדגמה אישית של סוואלי כיצד עושים זאת כמו מקצוענים.

כאן היינו צריכים לשים לב טוב טוב כי מייד לאחר מכן נתבקשנו להכין את המנה בעצמנו.


 

 

לאחר שהתנענגנו כל אחד על המנה שהכין לעצמו...


עברנו למנה השניה בסדנה והיא  סלט פפאיה ירוק (סום טאם)

זהו מאכל צפון מזרח טיפוסי, "סום טאם" שהפך להיות סמל לאומי. הפופולאריות שלו מגיע בשילוב נפלא של טעמים: מתוק מסוכר דקלים, חמיצות הלימון (או לעתים של התמרהינדי),והמליחות מרוטב הדגים. וכמות פלפלי הצ'ילי היא נתון של בחירה לכל אחד.


 
 

כאן, אני חייבת להודות,  ממש הופתעתי לטובה. כי היה במנה רוטב דגים, ולמרות שהזכרתי אותו קודם כמוצר שהשאיר עלי רושם לא משהו... (בעדינות)  אהבתי מאוד את הסלט, את שילוב הטעמים שלו ואת הרעננות שלו. יש לציין עובדה נחמדה נוספת והיא שכל מהלך הכנתו של הסלט נעשה בתוך מכתש ועלי ענקיים העשויים מעץ.


ובכן מאחר וכאמור, המדובר היה בסדנה לקבוצת בלוגרים לא ממש רגועה ושקטה... החליטה סוואלי לדלג מעל מנת הדג שהייתה בתפריט ולעבור מייד לקינוח כדי לנסות ולהשקיט את הנוכחים עם קינוח חמים ומתוק.

 

מנת הקינוח שלנו הייתה פניני טפיוקה פודינג עם ליצ'י ותירס מתוק (סאגו פאק לם יאיי)

 

 

מנת הקינוח הזו, לעניות דעתי הצנועה, אמנם לא הכי יפיפה במראה אבל לעתים מראה עיניים אינו הכל וטעמו בהחלט עולה על מראהו.

אז אם גם אתם רוצים קינוח נחמד וטעים מהמטבח התיאלנדי הנה המתכון באדיבותה של השפית סוואלי, לפינכם:


 

המרכיבים:


  • 100 גרם פניני טפיוקה

  • ¼ כוס סוכר

  • 2 כוסות מים

  • 100 גרם ליצ'י (בקופסת שימורים)

  • ½ כוס סירופ (מתוך נוזל השימורים)

  • 1/8 כוס גרעיני תירס מתוק

  • ½ כוס קרם קוקוס

  • ½כפית מלח


אופן ההכנה:



1.לחמם את קרם הקוקוס על איש בינונית, להוסיף קורט מלח ולערבב עד שהמלח נמס.מסירים מהאש ומניחים בצד.

2. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את פניני הטפיוקה ומבשלים תוך כדי ערבוב.

3. כאשר פניני הטפיוקה בשלב חצי הבישול מוסיפים את הסירופ וממשיכים לערבב על אש בינונית.

4. כאשר פניני הטפיוקה מבושלים- נראים כשקופים  (בדרך כלל הבישול לוקח בערך 15 דקות), מוסיפים סוכר, ליצ'י ואת התירס המתוק.

5. מגישים עם קרם קוקוס וממליחים קלות. 

 

 

 

 להתראות חברים ושיהיה לכם     กระหาย, วันที่ดี  (בתאבון ויום נעים)

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל hilfcook2011 אלא אם צויין אחרת