11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

עוגת תפוזים

לפני שנתחיל אני רוצה להתוודות....
אני טיפוס של חורף!
אני אוהבת  גשם, ברקים, רעמים, מטריות, קור, קרמבו... 
אני אוהבת שמחשיך מוקדם וכולם ממהרים הביתה להתחמם מול התנור ולבהות בטלויזיה עם מרק או כל מאכל חורפי מחמם (ומנחם) אחר....
אני בעיקר אוהבת את הריח של הגשם ואת הניקיון והברכה שהוא מביא עימו!
ולכן עם פתיחתו הרישמית של קיץ 2012 החלטתי להפרד לשלום (רק לעוד כמה חודשים) מהעונה האהובה עלי עם עוגת תפוזים טעימה ועסיסית.
לצערי התפוזים כל כך מחווירים לעומת פירות הקיץ היפים והטעימים ולכן החלטתי לתת את הבמה דוקא להם!
המתכון של העוגה הזו הוא של קרין גורן האלופה (מתוך הספר סודות מתוקים, באתר שלה מצאתי מתכון קצת שונה ) ועל אף שיש המון מתכונים של עוגת תפוזים בהם לא מפרידים את הביצים ולמרות ההתעסקות עם שטיפת קערת המיקסר בין הקצפת החלמונים לחלבונים, אני לא מנסה אף מתכון אחר כי מתכון מנצח לא מחליפים!
העוגה הזו פרווה ולכן ניתן לאכול אותה כקינוח לאחר ארוחה בשרית או סתם עם כוס תה חמה .
ואולי אחרי שתטעמו ממנה ביס תוכלו להרגיש קמצוץ של חורף.... (מקווה שזה יקרה למרות החום המטורף... בכל מקרה אולי השיר הבא יעזור )

מרכיבים:
5 ביצים מופרדות
1/4 1 כוסות סוכר (250 גרם)
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי (240 מ"ל)
1/2 כוס שמן
1/2 1 כוסות קמח תופח מנופה
2 כפיות תמצית וניל-לא מופיע במתכון המקורי-אני תמיד מוסיפה...:P
אני השתמשתי בתבנית מרובעת 26*26
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות.
-במיקסר מקציפים חלמונים עם 3/4 כוס מהסוכר.

-ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף סמיך ובהיר, מוסיפים שמן בזרם דק כדי הקצפה.

-מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז ותמצית וניל.

-מוסיפים קמח תופח לסירוגין עם מיץ תפוזים.
   
-בקערת מיקסר נקייה מקציפים חלבונים.

-מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק אבל לא נוקשה.

-טורפים באמצעות מרית שליש מהקצף לתערובת החלמונים ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות.

לאחר הקיפול...

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ- 40 דקות עד שהעוגה שחומה.

-מצננים לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.


ועוד אחת לסיום.... נפגש בקרוב!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת