00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן ליד האוכל-סלט סלק עם קוטג`

29/06/2012

שבוע טוב לכולם!

ממשיכים בסדרת הנשנושים המרעננים!
והפעם מדובר בשילוב לא שגרתי של סלק אפוי עם קוטג' ויוגורט מבית היוצר של אהרוני. את גזיר העיתון המצהיב אני שומרת מזה כשנתיים בגלל מתכון של נירה רוסו (שעתיד לעלות בהמשך) וממש בלי כוונה הפכתי את הדף וגיליתי עד מתכון מעניין. תיהנו!

 

 

 

סלט סלק עם קוטג'
הרכיבים (כ-6 מנות):
6 סלקים בינויים
1 קופסת קוטג' 9%
1 גביע יוגורט
לרוטב:
2 כפות דבש
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר
מלח גס,פלפל שחור גרוס טרי

 

ההכנה:
עוטפים כל סלק בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-45 דקות עד שהסלקים מתרככים (נועצים שיפוד או סכין שאמורים לעבור חלק דרך מרכז הירק).
מוציאים מהתנור, מצננים וקולפים את הסלקים.
פורסים כל סלק ל-8 פלחים ושמים בקערה.
בקערה נפרדת מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה.
מערבבים את הרוטב עם פלחי הסלק ומשהים שעה לפחות לספיגת הטעמים.
רגע לפני ההגשה מערבבים את הקוטג' עם היוגורט ויוצקים על הסלק.
מערבבים ומגישים מיד.

 

הערות ומסקנות:
זה מיוחד וזה טעים! חשוב להמליח בנדיבות אחרת המתיקות של הסלק והבלסמי קצת משתלטים לטעמי.
כדאי לפרוס את הסלקים לקצת יותר מ-8 כדי לקבל פלחים דקים יותר, אבל זה שוב לפי הטעם.
התמונה כמעט "להמחשה בלבד" כי לא ערבבתי את הקוטג' עם הסלק ורק יצקתי באמצע כדי לקבל תמונה מהממת אסטטית יותר

 

בהצלחה ובתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת