2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

בשר עם זיתים.....אורז עם איטריות...

בשר עם זיתים.....אורז עם איטריות...

תבשיל נשכח ממטבחה של אימי ז``ל שלא הכנתי שנים, טעם הזיתים המבושלים בשילוב טעם הבשר הרך

כמו חמאה ,מעט חריף תענוג אמיתי,ובזכותה של רותי היקרה שהעלתה רשומה בנושא

נזכרתי והכנתי ,הבן הגדול שלי מאוד אוהב אבל תמיד זה חריף לו יתר על המידה מודה מדי פעם חוטא

ומפלפלת קצת יותר ,בכל מצב זה טעים ,מוגש עם אורז ואיטריות שגם זה מתכון של אימי ז``ל.

,הנה המתכון כפי שפרסמה רותי נסלישיליפוז 15 תודה.

לא כתבתי את המתכון שלי פשוט ככה גם אני מכינה ,שוב תודה לרותי שהזכירה נשכחות.

 קדירת בשר וזיתים...

1  ק"ג בשר בקר, חתוך לקוביות (אני השתמשתי בכתף מס` 5)

 2 קופסאות זיתים ירוקים מגולענים, מסוננים (חרוזית)

 6 שיני שום פרוסות

 מלח לפי טעם (להיזהר עם המלח, לטעום לפני)

 רבע כפית פלפל שחור

 חצי כפית פפריקה מתוקה

 שליש כפית פפריקה חריפה

 1 כף רסק עגבניות,

 1 כף שמן

 רבע כפית סוכר חום

 אופן ההכנה:

 את הזיתים יש להניח בסיר, לכסות עם מים ולהרתיח פעמיים.

 כל הרתחה יש לשפוך את המים ולשים מים נקיים,

 (הפעולה הזו מסירה את מליחות היתר מהזיתים).

 בסיר נפרד יש לבשל את הבשר במים עד לריכוך כ- שעה. ולסנן את המים.

 כשהזיתים הורתחו והבשר התרכך, יש לקחת סיר ולהוסיף את השניים.

 להוסיף לזיתים והבשר, את מרכיבי התיבול ולערבב.

 להוסיף אל המרכיבים מים עד כיסוי ולהניח על להבה גדולה.

 כשהסיר מבעבע יש להוסיף את רסק העגבניות, לערבב ולהמשיך בבישול,

 עוד כ-45 עד לריכוך והסמכה יפה של הרוטב...

הבלוג של נסלישיליפוז http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=233843315

 

אורז עם אטריות

 

5 - 6 מנות

 

מצרכים:

2 כוסות אורז


כוס אטריות דקיקות

21/2כוסות מים רותחים


4 כפות שמן


א. מרק


פלפל שחור גרוס


מלח

הכנה:
1. לחמם סיר עם שמן, להוסיף את האטריות ולערבב כל הזמן, להזהיב מעט ולהשגיח שלא ישרף,


2. להוסיף את האורז ולהמשיך לערבב עוד חצי דקה ,להוסיף את המים הרותחים והתבלינים

 

לערבב ,להעביר ללהבה נמוכה כ18 דקות .

בתאבון.....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

22 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת