66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

עגבניות חצילים קישואים ורוטב פסטו

עגבניות חצילים קישואים ורוטב פסטו

החומרים:

חציל אחד ארוך ושמנמן

שתי עגבניות מוצקות פרוסות

קישוא שמנמן פרוס לפרוסות

מלח פלפל

מיץ לימון

כמה עלי בזיליקום שלמים
 

אופן ההכנה :

1. לפרוס את החציל עם הקליפה לפרוסות דיי עבות.

2. להניח נייר אפיה במגש, למרוח את פרוסות החציל בשמן משני צדדיו. לאפות ב-180 מעלות עד שמזהיב.

3. לפרוס את הקישואים עם הקליפה, למרוח שמן משני צידי פרוסות הקישוא ולטגן במחבת טפלון משני הצדדים עד שמזהיב משחים.

4. לפרוס את העגבניה לפרוסות ולטגן אותה עם טיפונת שמן כמה דקות.


לרוטב:

צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק ללא הגבעולים

חבילת עלי בזיליקום שנשארו קצוצים דק ללא הגבעולים

שלוש שיני שום כתושות

שמן זית 


אופן הכנה:

לערבב את הכל.

1. לקחת צלוחית או קערה עמוקה. להתחיל להניח בתחתית הקערה עגבניות חופפות. מעליה למרוח מעט מהרוטב, להמליח ולפלפל.

2. להניח כמה עלי בזיליקום צמודים לדופן הקערה.

3. להניח פרוסות קישואים להמליח ולפלפל, למרוח מעט מהרוטב.

4. להניח שכבה של חצילים. להמליח, לשים מעט מהרוטב.

5. כך להכין בסדר עד שנגמרים הירקות.

6. לסחוט מיץ לימון לפי טעמכם, ולהניח על הקערה צלחת או כל כלי אחר קצת כבד שתלחץ על היצירה. להשאיר כשעה במקרר.

7. לפני ההגשה להפוך על צלחת, לשים בצידי הצלחת מהרוטב. 

8. להביא לחם טרי טרי ולטרוף בשמחה;)


הערות:

את החציל אין צורך להמליח לפני האפיה, רק לשמן. ככה הוא לא מצטמק.

כמובן אפשר את כל הירקות לטגן וזה הכי טעים, אבל אז חצטרכו לעשות ריצה אחרי הזלילה להורדת קלוריות.

אפשר כמובן להעשיר בפלפלים צלויים שמסירים את קליפתם, ולשים גם בין השכבות.

אם אתם מכינים ליותר סועדים אז תצטרכו כמובן יותר ירקות... עם קערה יותר גדולה כמובן.


בתאבון מכל ה

בטוחה שתהנו

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת