88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פונץ קר

פונץ קר

פונץ' קר

 

בתמונה למעלה  הפירות החתוכים, ולבנים מקרח עם פלחי תפוז ופלחי לימונים

(לפני הוספת הנוזלים מהצנצנת)

פעם מזמן הכנתי פונץ חם בחורף. פונץ קר לא הכנתי אף פעם קודם לכן, 

והיו לי סיבות טובות לנסות להכין אותו לאנשים יקרים מאוד .

בני זוג שחגגו  במשותף יום הולדת ארבעים,

מסיבת הפתעה בהשתתפות עשרים וחמישה מחבריהם מאז הילדות והנעורים.

מה אומר ומה אספר, זאת היתה הצלחה.

 

 

 

 

 

בתור אחת שמסתחררת מלגימונת של יין לקידוש, ולא מפסיקה לצחוק ערב שלם לאחר שתיית כוס סנגריה,

עשיתי תחילה  סקר באינטרנט, כדי לדעת איך לגשת לנושא. באילו משקאות אלכוהוליים להשתמש, כיצד לאזן טעמים וכו'.

עד מהרה הבנתי שיפצרתי וניגשתי בחדוה להכנת המשקה, שאמור לרענן, להקפיץ את מצב הרוח, אך לא להשכיב כבר בתחילת הערב את כל האורחים.

 או.קיי. אז מה עושים?

קערת זכוכית  שקופה ענקית בצורת 1/2 כדור. יש! (מאיקאה)

מצקות פלסטיק שקופות לפונץ  (בחנויות כלים חד פעמיים)

מיץ לימונים סחוט קפוא פריגת.

וודקה (פשוטה)

גין.

טריפל סק (ליקר תפוזים)

ליקר בננה זילוף ארוך

ליקר קיווי זילוף ארוך

ליקר אפרסק זילוף ארוך

ליקר אגסים זילוף ארוך

שלוק רכז רימונים - גרנדין

בקיצור כל ליקר שתזליפו, יוסיף לטעם.

קופסת שימורי אגסים

קופסת  שימורים קוקטייל פירות טרופיים

קופסת שימורי ליצ'י

קופסת שימורי אפרסקים

שקית תותים קפואים  (בעונה אפשר טריים)

 מיץ לימון משומר או מלימון טרי סחוט

4 לימונים פרוסים דק, על מנדולינה יוצא מעולה. להוציא גרעינים. (לשמור בקופסה סגורה במקרר)

ולנסיה או תפוז פרוס דק לפרוסות שלמות על מנדולינה או בסכין חד

קוביות קרח  הוראות הכנה בהמשך.

אופן הכנת קוביות קרח ( יום יומיים מראש).

 

*מכיוון שאת הקרח יש להוסיף לקערה בגושים גדולים, כדי להבטיח שימס לאט לאט, וישמור את המשקה קר וצונן די הצורך עד לסיום השתיה, מצאתי שיטה מקסימה וגם יפה ויעילה. לקחתי קופסת פלסטיק קטנה בצורת לבנה, שמתי בה  שתי פרוסות לימון פרוס, מלאתי מים,  סגרתי במכסה תואם והקפאתי  בקופסה אחרת השתמשתי בפרוסות תפוז עם הקליפה, כך ארבע קופסאות לפחות.

 

פירות חתוכים לקוביות ( יום קודם)

בקופסת פלסטיק גדולה לצקת תוכנן של כל קופסאות השימורים  כשהם חתוכים לקוביות. הקוקטייל כבר חתוך, את השאר ליצי, אגסים ואפרסק יש לחתוך  לקוביות קטנות.

להם הוספתי:

מלון חתוך לקוביות

3 תפוחי עץ מתוקים  קלופים חתוכים לקוביות

ענבים ירוקים

 ענבים שחורים.

קוביות אפרסקים טריים או מקופסת שימורים.

שחקו עם הפירות כך שתתקבל צבעוניות יפה לעין וטעימה לחיך.

הוסיפו 1/2 כוס  סוכר לבן מעל,

ועל זה שלוק ליקר בננות,

כ-  1/4 בקבוק וודקה.

מיץ לימון טרי/ או מיץ לימון משומר

רכז רימונים/גרנדין

לימון פרוס דק דקיק (אפשר במנדולינה מתאימה) ללא גרעינים. הוא יוצא כמעט מרוסק והפרוסות לא שלמות וזה בסדר.

לטעום אם המתיקות טעימה ויש איזון בין כל הטעמים. סיגרו במיכסה. שימרו במקרר אחרי שעתיים כדאי לטעום שוב, לודא שהטעמים מאוזנים. לא לשכוח שיש המשך והתיקון הסופי יבוא רק למחרת. בבוקר לטעום שוב.

הכנת הלימונדה + אלכוהול

בבוקר הארוע. עירבבתי בקערת פלסטיק גדולה קופסת לימון קפוא של פריגת והכנתי לימונדה.

הוספתי כשליש בקבוק וודקה,

הוספתי  זילופי ליקרים

כ-1/3 בקבוק ג'ין.

טריפל סק- כמה זילופים ארוכים

 

**לצבע=  יש לקחת בחשבון שאם תתפתו ותשימו למשל ליקר בלו קירסאו, הוא יצבע את כל המשקה בכחול, ואם תוסיפו לזה גם ליקר דובדבנים, אז יתקבל משהו עכור אפרפר. לא שזה יהיה לא טעים, אבל תהיו מודעים לכל תוספת ומה שיתקבל  מהוספתה מבחינת מראה אסתטי.

ובכן עירבבתי היטב את הכל (טעמתי וטעמתי, על קיבה ריקה, על הבוקר,  והסתחררתי כהוגן ) ויצקתי למשמרת עד הערב בצנצנצת ענקית עם מכסה שסוגר ואוטם היטב שלא יתנדף האלכוהול. ושמרתי במקרר. כל הזמן היתה לנגד עיני הקערה שאמורה להכיל את הכל.

טעמתי את הפירות החתוכים- הטעם היה מושלם, הוספתי לקופסה את התותים הקפואים ועירבבתי לספיגת טעמים מלאה.

את השמירה בצינצנת הייתי חייבת כי הארוע לא התקיים בביתי והיה עלי לשמור אותו קר לנסיעה ועד להגשה, ולהקל את ההכנה הסופית.

ובכן הגענו ליעד.  הצבנו את קערת הזכוכית על השולחן.

כמחצית השעה לפני בוא האורחים,  יצקתי לקערת הזכוכית את הפירות החתוכים לקוביות פלוס הנוזלים שלהם.

הוספתי  מהצנצנת את  תערובת הלימונדה והמשקאות האלכוהוליים, כ- 6/8 מגובה הקערה, לטעום לתיקונים אחרונים אם צריך, להוסיף אם צריך מתיקות (עם ליקר מתוק) או תוספת טעם אלכוהול(עם וודקה, או ג'ין).

כעשרים דקות לפני בוא האורחים, הוספתי את  לבנות הקרח  עם פרוסות הלימון והתפוז בתוכן .

 לקישוט: מלמעלה פיזרתי והיצפתי  פרוסות לימון שלמות  נקיות מגרעינים התקבל  פונץ מרהיב וטעים, עם איזון מעודן בין אלכוהול, חמצמצות לימונית מרעננת, ומתיקות הפרי הסירופ (מקופסאות השימורים) והליקרים.

לוקחים מצקת לפונץ, דגים מלמטה כמה פירות שרוצים,  ושמים בכוס, ומוסיפים המשקה מהצנצנת.

ועכשיו יאללה שמח!!!

 קוביות קרח גדולות שומרות שהמשקה ישאר צונן מאוד כל העת, ומלמעלה צפים להם  פלחים של לימון

ההצלחה היתה גדולה.  היה חם. המשקה נשמר קר וצונן במידה.  אנשים  ניגשו  מזגו ושתו כל הערב, חזרו ושתו וממש נהנו מכל לגימה, וליקטו את קוביות הפרי הטעימות .

*טיפים/ הצעות.

אם הייתי מכינה את הפונץ לשימוש  לאורחי  בביתי, הייתי מתכוננת מראש באותו אופן בדיוק.

אם יש לכם קערת פונץ קטנה להגשה, תשתמשו בחומרים בשתיים שלוש פעמים ובין לבין לשמור במקרר את השאר(פירות ומשקה). באופן הזה ישמרו הטעם האחיד והקור של המשקה.

*את הפירות והמשקאות כדאי ורצוי לשמור בקירור.

אפשר להדגיש טעם מסוים שאוהבים יותר, על חשבון האחר. תפוזי או לימוני, אפרסק או אגס או מלון  וכד'.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת