00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן חסוי

תבשיל גריסים עם עדשים.

היום חיפשתי תוספת פחמימתית. אבל אחת שעוד לא נמאסה עלי.

לקחתי את הגריסים ביד, וחשבתי מה אכין מהם?  פעם טעמתי במלון תוספת שהיתה עשויה מגריסים ותיבול. עד כמה שזכרתי- היא היתה טעימה.

החלטתי לנסות.  אולי סוף סוף בגילי המופלג אוציא מנה עם זכויות יוצרים למטבחי?

טיגנתי בצל (איך לא? ככה מתחילים כל תבשיל הגיוני)

הוספתי כוס גריסים. והמשכתי קצת לטגן.

כאן באתי להוסיף מים רותחים, אבל עפּססס התבשיל היה חיוור מדי. אז בסיר נפרד בישלתי חצי כוס עדשים ירוקות.

בנתיים הוספתי 2.5 כוסות מים רותחים לגריסים, ובישלתי אותן על אש נמוכה.

כשהעדשים נהיו רכות ומוכנות, סיננתי, שטפתי והוספתי אותן אל סיר הגריסים. ערבבתי ונתתי עוד כמה דק' בישול עם תיבול.

 

טעמתי והתלהבתי!!  יצא טעים עם מרקם מצוין!

 

אח"כ גיליתי שהאינטרנט מוצף במתכונים שכאלה. התגלית לא לקחה לי את חדוות היצירה וההמצאה.

אבל כן לקחה את גאוות היצירה. היה מי שחשב על זה קודם....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת