00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יומן חסוי

מקלוני אורז עם גזר ופטריות.

התוספת הזו משמשת אותי, כשיש ארוע עתיר מנות. ואני מחפשת תוספת קלילה, מעניינת וטעימה. עם טעם נטרלי. שתלך ליד כל מנה-עיקרית-עם-טעם-חזק.

על כל הנתונים הללו, מנת המקלוני אורז- עונה.  אולי התמונה לא מאד מדברת. במציאות המנה הזאת מאד יפה, ואחרי הכל- כיף לאכול אותה :-)    <כי המקלונים הם חוטים דקיקים הרבה יותר דקים ממה שהם נראים בתמונה>

המצרכים:

1 חבילה מקלוני אורז. (קונים בסופר, באזור הפסטה, האורז וכדומיהם)

1 קופסת פטריות (שימורים).

2 בצל קצוץ .

3 גזר מגורד.

(שימו לב למתכון- 1,2,3,)

תיבול: אפשר מה שרוצים כמובן.

אצלנו במשפחה המנה הזאת הולכת עם  תיבול כזה: מלח, "סיבוב" רוטב צ'ילי, ו"שְלִינְג" רוטב סויה.

(כשאני מכינה לעצמי, אני מוותרת על הרטבים מטעמי בריאות. ואז אני מתבלת בתבלינים רגילים- מלח, פלפל, גריל עוף.)

 

אופן ההכנה:

מבשלים במשך דקה את מקלוני האורז, מעבירים למסננת, שוטפים מתחת זרם מים, ומסננים.

מטגנים בצל, כשהוא זהוב מוסיפים לו גזר ופטריות קצוצות. מטגנים גם אותם, וכשהם מוכנים- מתבלים לפי הטעם.

מערבבים את מקלוני האורז עם הירקות המטוגנים.

 

וכאן, אני מקווה שלא תקללו אותי... כי כל ההכנה באמת  קלה ומהירה. אבל הערבוב...  אוי, לשונאי ישראל...

עד... שעליתי על שיטה פרמטיבית אך יעילה להפליא.

חיכיתי עד שהכל יתקרר, שטפתי ידיים, וערבבתי עם הכלי הנפלא ביותר שיש- עם הידיים!

הו אז באמת הכל התערבב בקלות וביעילות.

 

הכמות לעיל מספיקה לגודל של תבנית ח"פ בינונית. (אני סופרת לפי תבנית, כי בארועים בד"כ מעבירים את האוכל לתבניות בשביל לחמם על פלטה. מה גם, שתבנית נותנת אומדן למס' המנות.)

למי שלא מכיר את המקלונים- הרי לכם תמונה של  מקלוני אורז לפני אפיה-

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

קוביית רשימת הרשומות
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פ י ל פ ל י ת אלא אם צויין אחרת