2121
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

בייגלה ירושלמי....

בייגלה ירושלמי....

בייגלה ירושלמי ,אני בטוחה שאין אחד שמגיע לירושלים לטיול ולא אוכל מהבייגלה הטעים הזה ,

המתכון הזה הוא רב שימושי מתכון של הלורד ,מתכון שמסתובב ברשת כבר מספר שנים,ממנו אפשר להכין מגוון של מאפים ,אצלי הזעתר והמלח מפוזרים על הבייגלה ואפויים יחד.


בייגלה ירושלמי
הלורד

רכיבים:
לבצק (כ 5 ביגלה גדולים):
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
3 כפות שמן קנולה
1/2 1 כפות גדושות אבקת חלב פרווה
1/2 1 כוסות מים חמימים
(בקיץ מעט פחות)

לציפוי:
ביצה להברשה
הרבה סומסום לפיזור
מעט סוכר לפיזור


אופן הכנה:
לערבב את חומרי הבצק וללוש מס'
דקות לבצק אחיד וגמיש.

לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות
עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים.

ללוש מעט את הבצק על משטח מקומח,
לחלק ל 5 כדורים, להכניס אגודל למרכז
הכדור עד לצד השני ולהתחיל לפתוח
לבייגלה גדול (קצת פחות מאורך התבנית)
תוך כדי סיבוב ובעדינות, להניח על תבנית
עם נייר אפייה (מקומח), צריכים להתקבל
בייגלה צרים וארוכים, להשאיר מרווח בין
הבייגלה לצרכי תפיחה.

למרוח בביצה ולפזר מעל הרבה סומסום,
מעל הסומסום לפזר מעט סוכר עם היד
(נותן אפקט של מתקתקות, כמו בפיתות
סומסום של אבולעפיה).
לכסות עם מגבת ולהתפיח כ חצי שעה
במקום חמים.

האפיה כ 15 דקות בתנור מחומם ל-180
מעלות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו)…
עד לקבלת צבע זהוב.

אם אוהבים בייגלה עם קרום רך יותר…
אז לאחר האפייה להכניס לתוך מגבת עבה למספר
דקות.

אם אוהבים בייגלה עם קרום קשה יותר…
אז לאפות עד לקבלת צבע כהה יותר….
ולקרר על רשת.

הערות:
וריאציות נוספות:
ניתן ליצור גלילים ארוכים ודקים ולפזר
על חלק סומסום, על חלק פרג ועל חלק
סוכר וקינמון.
ניתן לחלק ל 10 כדורים קטנים ולהכין
לחמניות עגולות קטנות.

החימום, בטוסטר אובן (ללא חימום מראש),
כ 8 דקות (180 מעלות)… ויתקבל ממש כמו
לאחר האפייה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת