00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהלב ומהראש

משהו קטן ליד האוכל-זוקיני בתחמיץ

22/06/2012

למי ששכח אזכיר שעם הקרקרים האלה הבטחתי לפצוח בסדרה של מאכלים קטנים וקלילים המתאימים לקיץ והבטחות כידוע יש לקיים.
הפעם מדובר בזוקיני ובצל סגול בתחמיץ עדין. במתכון נתקלתי כמעט במקרה וזה הדליק אותי מיד. קל להכין, מוכן תוך 24 שעות ומתנשנש בהנאה. פשוט ומקסים!

 

 

 

 

*המתכון המקורי מכאן (ברוסית)*

 

זוקיני ובצל סגול בתחמיץ
500 גרם זוקיני קטנים (ללא גרעינים)
200 גרם בצל סגול
3 שיני שום
1/2 כוס שמיר קצוץ
100 גרם סוכר
250 מ"ל מים
100 מ"ל חומץ
1 פלפל צ'ילי קטן
1 עלה דפנה
2 כפיות מלח
1 כפית גרגירי פלפל שחור

 

ההכנה:
מנקים את הזוקיני וקולפים את הבצל.
חותכים אותם לקוביות/פרוסות קטנות (בערך 1-1.5 ס"מ) ושמים בצנצנת גדולה.
לנקות את פלפל הצ'ילי מהגרעינים ולקצוץ לקוביות קטנות מאוד.
בתוך סיר קטן לערבב את המים עם החומץ, המלח, הסוכר.
להביא את התערובת לקתיחה על אש בינונית.
להוסיף פנימה את הזוקיני עם הבצל ולהרתיח במשך דקה בלבד.
להוריד את הסיר מהאש ולתת להתקרר מעט.
להוסיף פנימה את השמיר, השום, הצילי והפלפל השחור.
לכסות עם מכסה ולהשאיר לצינון מלא.
להעביר את הירקות יחד עם התחמיץ לתוך צנצנת גדולה ולהכניס למקרר.
החמוצים מוכנים לאכילה לאחר 24 שעות, אך משתבחים עם הזמן.
*נתן לשמור במקרר עד חודש*

 

הערות ומסקנות:
זה פשוט טעים! רק את כמות הסוכר אוריד בפעם הבאה.
המקור מתבסס על חומץ 8% ושלי רק 5% לכן זה בטח יצא קצת יותר עדין וחמוץ פחות
במתכון המקורי צריך גם 1/2 כפית "פלפל וורוד" לא בטוחה איך קוראים לזה בעברית ובכל אופן שמתי במקום 3 גרגרים של פלפל אנגלי, 1/2 כפית גרגרי חרדל שלמים ועל הצ'ילי וויתרתי (לא מסוגלת:-)
עוד משלי: הוספתי 1 כף שמן זית ואת הירקות לא בישלתי בתחמיץ, אלא סידרתי בצנצנת ויצקתי את התחמיץ החם מעל. הירקות נותרו פריכים וזה הרי חשוב!
לאחר כשבועיים הזוקיני הצהיבו מעט והבצל עיבד את צבעו, אך הטעם העמיק והשתבח בהחלט!

 

בהצלחה ובתיאבון!


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל IliAsh אלא אם צויין אחרת