2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

קובה סלק...

קובה סלק ,הטעם והצבע הממכר שווים את העבודה ,ממליצה מאוד למי שעוד לא הכין להכין התוצאות

מדברות בעד עצמם ,פעם ראשונה אולי קצת קשה לתפוס את הטכניקה במילוי הקובה אבל לאט לאט זה זורם

והתוצאה כמו שאומרים ללקק את האצבעות

 אחת מסוגי הקובה החביבה עלי ביותר ,הצבע האדום ממכר.

למעטפת:


1/2 ק"ג סולת (2 וחצי כוסות(


1 כפית מלח


מעט שמן


בערך כוס וחצי מים להוסיף בהדרגה


למלית:

1/2 קילו בשר טחון


חופן עלי כרפס קצוצים


1 בצל קצוץ דק


1/2 כפית מלח


 1/2כפית פלפל שחור


כפית בהרט לקובה

כף אבקת מרק עוף

למרק:


3  כפות שמן


1 בצל קטן קצוץ


 3-4 סלק בינוניים קלופים חתוכים


 2 קופסאות קטנות רסק עגבניות


4-5  גבעולי כרפס

כפית שטוחה מלח לימון

2 כפות סוכר


1/2 כפית מלח

 אבקת מרק עוף

 כפית בהרט לקובה

מים למרק

אופן הכנה:

המעטפת :יוצקים את הסולת לקערה מוסיפים מלח ושמן, מוסיפים מים בהדרגה עד יצירת

בצק רך, ממתינים 5 דקות לספיגת המים.


המלית:


מערבבים את חומרי המלית ושמים 10 דקות בצד לספיגת הטעמים.


מרק:


מחממים את השמן מטגנים את הבצל עד השחמה.

מוסיפים את הסלק ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים רסק וגבעולי כרפס.


מוסיפים את הסוכר, מלח, מלח לימון,בהרט, ומערבבים.


יוצקים את המים מרתיחים מוסיפים את האבקת מרק עוף, מנמיכים את האש ומבשלים

 כחצי שעה עד שהסלק מתרכך


הקובה:


מרטיבים מגש במים, מחלקים את התערובת לכדורים קטנים בגודל אגוז, מניחים על המגש

הרטוב.


בידיים רטובות נוטלים כדור ומשטחים על כף היד.

נוטלים כפית גדושה מהמלית ומניחים במרכז, סוגרים את הקצוות ומגלגלים בעדינות.


מניחים על המגש וממשיכים כך את כל שאר הכדורים.


מניחים במרק הרותח 7-8 כדורים,מחכים דקה ומוסיפים עוד 7-8 כדורים, בזהירות

למניעת הידבקות הקובות.


מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה, מכסים עוד 10 דקות...בתאבון.

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

17 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת