44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

לחם לבן

בס"ד


לחם מאפה בית, האם צריך עוד לתאר לכם את הריחות שעלו מביתי ביום שישי עת טרחתי על הכנת הלחם הזה?

אני כל כך אוהבת ריח של מאפה - ובמיוחד של לחם - שעולה מן התנור ובכל פעם שמצליח לי מאפה/לחם הלב מתמלא בשמחה שהנה עוד דבר חדש יפאר את שולחן השבת.

אני חיי`בת לציי`ן שהמחמאות שהתקבלו עשו לי טוב על הנשמה, החל מתגובות של "ממש טעם של מאפיה" וכלה בתגובה של בני המקסים "אמא את יכולה לפתוח מאפיה". מובן שעד לזה הדרך עוד ארוכה ואין לי כלל רצון שכזה אבל אתם בטח מבינים כמה שהוא יצא טעים.

מקווה שגם אתם תהנו ממנו

כנסו ל-  http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2622 כדי לראות את הערכים התזונתים שלו.


 

המצרכים

1/3 5  כוסות קמח

1 כף שמרים יבשים

75 גרם מחמאה

1 כף גדושה מלח

1 כף סוכר

1.5 כוסות מים


אופן ההכנה:

- בקערת מיקסר שמים את הקמח והמלח ומתחילים ללוש.

- מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את הסוכר והשמרים.
- מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה.
- מעבדים כ- 10 דקות.
- מקמחים קלות משטח עבודה ומשטחים את הבצק בעזרת מערוך לצורה של מלבן ומגלגלים לגליל.
- משמנים תבנית של לחם.
- מניחים את הבצק בתבנית. מקמחים מעט ויוצרים בעזרת סכין חדה מספר חריצים לרוחב.
- מניחים לתפיחה למשך כ- 40 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.

- מחממים תנור ל- 200 מעלות.

- מכניסים את התבנית ומורידים את החום ל- 180 מעלות.
- אופים 35-40 דקות עד שהלחם מזהיב יפה.
- מצננים ופורסים.

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת