44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

SHOP&MORE

קיץ איטלקי בנובה ג`ויה - תחשבו,תטעמו תתאהבו-איטליה !!

 איטליה זה לא רק פיצה -איטליה זה זכרונות,נופים מדהימים ואוכל מצויין.

אפרופו אוכל איטלקי מצויין-תנו בבקשה קפיצה לנובה ג'ויה- מסעדה עם נשמה, ממוקמת צמוד לסינמטק בתל אביב.

כבר בכניסה תרגישו איטליה- תביטו למעלה לגלריה, שלל יינות,שמנים ופסטות מאיטליה,שום חצילים,עגבניות טריות , זרי בזיליקום ירוקים ריחניים על כל שולחן -מזמינים להתיישב ולהרגיש איטליה.

עוד קצת התרשמות

ממרחים,רטבים ,תבלינים,יינות,פסטה-אפשר לרכוש במקום-מייד אין איטלי...

תפריט קיץ איטלקי אמרתי?

אפשר להציץ בתפריט

על כל הטוב שתיכף  תראו ,מנצח השף אליאב בעל זוג עיניים כחולות צלולות כמו אגם גארדה  וכשרון  נדיר .

טוב אז עם מה נתחיל?

שימו לב לבזיליקום..

נתחיל ב"פיידיני"-נחשב לאוכל רחוב איטלקי-סיציליה,נאפולי, בכל מקום מכינים אותו  בצורה שונה, נראה למטה כמו טוסט, זה לחם צלוי, תפוחי אדמה למעלה, אנשובי,טימין,ופרמזן -עשוי בגריל, יש שנעשה על פלטת ברזל-מקופל כמו סנדויץ פתוח, קלצ'ונה.

ואצלנו? מותאם לחיך הישראלי ולתנורים פה- בצק פוקצ'ה שנאפה על תנור עצים בחום גבוה טוסט למטה וטופ רך רך-הולך מצויין עם יין כמנת פתיחה.

ופיידיני בגרסת חציל תרד ופרמזן -מעדן .

עוד מנה ראשונה שתשאיר את חוש הטעם שלכם  בלי מילים-טרטר דג ים-עם חציל מושחר ודג מוסר-המצע הוא קרם חציל מושחר..

עוד מנת פתיחה שלא תשאיר אתכם אדישים  היא ה"אלה רומנה"

מה יש לנו כאן? ארטישוק מיובא מאיטליה-הוא קטן וללא שערות, כך שאפשר לאכול את כל כולו בשלמות, גם את המנה הזו מכינים באופן שונה מאזור לאזור באיטליה, תשמעו לי באזור שלנו..הכי טעים!! מגיע עם רוטב שום מעודן-לטבול ולהתענג- ממכר.

לפני שנעבור לעיקריות -חשבתי שכדאי שתדעו, קורס איטלקית? סדנת בישול? גם את זה אפשר למצוא בנובה ג'ויה.

וכיאה למסעדה איטלקית מצויינת התכבדנו בלימונצ'לו  מ ע ו לה תוצרת הבית.

מתכון ללימונצ'לו- בקבוק כוהל 70% או 90% נקי

על כל בקבוק של 750 מ"ל -2 ליטר מים

חצי ק"ג סוכר

30 לימונים יפים

להביא לרתיחה מים וסוכר

לקלף את קליפות הלימונים עם קולפן,

במיכל אחסון משרים במקום מוצל את קליפות הלימונים והאלכוהול סגורים טוב טוב, למשך שבועיים, כל שלושה ימים מנערים את המיכל.

אחרי שבועיים הנוזל הפך צהוב, מסננים את הקליפות במסננת דקה,מוסיפים את מי הסוכר, מעררבים,מעבירים לבקבוקי זכוכית ולהקפאה.

אפשר להוסיף מקל וניל או אניס וכמובן אפשר ליצור ליקר עם כל פרי אחר-דובדבנים למשל..

מכל מקום -הלימונצ'לו הזה הוא הטוב ביותר שיצא לי לטעום.

בחרנו שלוש מנות עיקריות מהתפריט

ריזוטו סלק עם קרם פרש חמצמץ

מרקם ושילוב מנצח-מעודן

ניוקי נימוח  שכשתגלגלו אותו בחיך תשמעו תודה מכל החושים גם יחד-טבול ברוטב פטריות, מיני פטריות, פורצ'יני,שימאג'י, ושמפיניון.

המנה הבאה היא "טורטליני ערמונים" קסם של מנה-פסטה ממולאת קרם ערמונים ברוטב חמאה,פארמז'אנו ועירית קצוצה על קרם ארטישוק ירושלמי בתוספת חזה אווז.

קרם הערמונים? ביקור בגן עדן וחזרה..

ועוד מגרדים על זה פרמזן..בטוח מצלמים אותנו לערוץ החיים הטובים..

מה? חשבתם שתצאו מכאן בלי קינוח? תחשבו טוב..

עלים דקים דקים של בצק פילו בתוכם מפוזרים פיסטוקים,בין לבין מוס שוקולד לבן קפוא,יושבים על רוטב וניל,למעלה מעטרות את החטא הלבן הזה בננות מקורמלות.

אני את שלי אמרתי..אל תפספסו את הקינוח הזה!!

טוב, יוצאים החוצה דרך החצילים השומים והעגבניות לחום וללחות התל אביבית- קפצנו

לאיטליה אין ספק, נהננו !!!!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

סטטיסטיקה
מספר כניסות לבלוג מה - 08/2010
1,486,189
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל silvik123 אלא אם צויין אחרת