11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אפייה נעימה ומתוקה

קרקרים מקמח כוסמין + ביקורת מוצר קמחי הרדוף


לפני חודשיים קבלתי פנייה מ אם ברצוני להתנסות בקמחים האורגנים של הרדוף-המותג האורגני של תנובה.
לביתי הגיעה סלסלה מהודרת עם 3 סוגי קמחים: קמח כוסמין מלא, קמח חיטה מלא וקמח שיפון מלא.
מיד התחלתי לחשוב אילו מתכונים אני הולכת להכין מהקמחים הללו, לא עבדתי עם קמחים מלאים בעבר ובטח שלא עם קמח שיפון או כוסמין וקצת חששתי מאופן העיבוד ומטעמם של הקמחים החדשים.
המתכון הראשון שרציתי להכין הוא מתכון של קרקרים פריכים, בכל פעם שאני קופצת לביקור במאפייה אני נתקלת באריזות מושכות (וממש לא זולות) של קרקרים מלוחים העשויים מקמחים מלאים עם מגוון ציפויים, תמיד תהיתי לעצמי איך מכינים אותם ולאחר שיטוט קצר באינטרנט ושילוב בין 3 מתכונים שונים שאהבתי הגעתי למתכון הזה .
הקרקרים הללו קלים להכנה והם מעולים כנשנוש עם סלט, גבינה או כוסית אלכוהול , כפתיח לפני ארוחה או אם מגיעים חברים לביקור ואתם רוצים להציע להם כיבוד יותר איכותי מחטיפים מתועשים....
בכל מקרה אצלי בבית הקרקרים הללו התקבלו בברכה ונחטפו לאחר שעות בודדות כשהן מלווים בקוטג'. (גם כותבת שורות אלו לא חפה מפשע )

כל מה שכתוב בפוסט הזה על הקמחים הוא חוות דעתי האישית, הכנה והאובייקטיבית בלבד!


מרכיבים: (לבערך 40 קרקרים קטנים)
2 כוסות קמח כוסמין מלא מנופה של הרדוף (במידה ואין ניתן להשתמש גם בקמח חיטה מלא)
3/4 כפית מלח ים או מלח גס
שתי כפות סוכר חום
חצי כוס שמן זית כתית מעולה או קנולה (רצוי שמן זית)
חצי כוס מים קרים
6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות גדושות)
לציפוי-אורגנו, זעתר, שומשום, גרעיני דלעת, פרמזן, פפריקה מתוקה, קצח-תתפרעו עם תוספות שאתם אוהבים....
אופן ההכנה
-מערבלים במיקסר עם וו לישה קמח, מלח, סוכר ואבקת אפייה.
-מוסיפים את השמן והמים וממשיכים לערבב מספר שניות נוספות עד לקבלת תערובת אחידה. (במידה והמרקם נוזלי מדי כפי שקרה אצלי ניתן להוסיף מעט קמח )
-יוצרים כדור מהבצק ומשהים ל-30 דקות בחדר.

-מחלקים את כדור הבצק ל-2 כדורים, מניחים כדור אחד על נייר אפייה ומרדדים את הכדור בין 2 ניירות אפייה לשכבה דקה.

-מעבירים את הבצק המרודד למקרר ל-15 דקות. (ברידוד הראשון לא קיררתי את הבצק והבחנתי שקשה לי יותר לחלץ ולהפריד אותו מאשר עם הבצק הקר)
-חותכים את הבצק לריבועים (אני השתמשתי בגלגלת פיצה)-הריבועים ממש לא חייבים להיות שווים בגודלם ודוקרים באמצעות מזלג. (לא חובה-אני לא דקרתי)

-מוסיפים את התוספות לפי בחירתכם-אפשר לשים את כל התוספות על כל הקרקרים או לחלק את הקרקרים למספר טעמים כפי שאני עשיתי.
-התוספות שהוספתי הן: זעתר, קצח, פפריקה, אורגנו וגרעיני דלעת. (תוודאו שאתם מהדקים את התוספות היטב לקרקרים, בעיקר לגרעינים ולקצח מכיוון שיש להם נטייה לנטוש את הקרקרים לאחר האפייה)

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-12-15 דקות. (תלוי בסוג התנור) מכיוון שהקרקרים שחומים לא ניתן לדעת מתי הם מוכנים על פי צבעם ולכן צריך לבדוק אותם ידנית כל מספר דקות.

-הקרקרים יתפחו מעט באפייה אך במידה ואתם רוצים שהם יצאו דקים יותר ניתן לוותר לגמרי על אבקת האפייה או לאפות אותם כשהם מכוסים בנייר אפייה ומעליהם תבנית שתשמש כמשקולת.
-מוצאים מהתנור, מצננים ומאכסנים בקופסא אטומה עד שבוע. (מבטיחה שהם לא יחזיקו מעמד בקופסא יותר מיומיים)

-מומולץ לאכול עם גבינת קוטג'

שתהיה שבת שלום ונתראה בקרוב....

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נתנאלה צ אלא אם צויין אחרת