33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

על אוכל, לייף סטייל, צרכנות וזנזוני מוח

בלוג צרכנות , אוכל וביקורת בכל תחום

צלי קורקבנים ותפוחי אדמה מתכון מבית סבתא

צלי קורקבנים ותפוחי אדמה מתכון מבית סבתא

קורקבנים אכלתי רק אצל סבתא, מעולם לא קניתי או בשלתי עד שהשבוע נתקלתי בקצביה בקורקבנים, אישה תמניה מבוגרת רכשה כמה ק"ג , ספרתי לה שאני זוכרת שסבתי היתה מבשלת זאת עם הרבה חוויג` , והאישה נתנה לי הנחיות אך להכין ...
בקיצור, היום ההכנתי ופשוט אורחי לקללקו ....


הצלי בסיר
½ ק"ג  קורקבנים נקיים משומן 
4  תפוחי אדמה בנוניים קלופים וחתוכים לקוביות 
1 בצל קצוץ
4-6 שיני שום קלופות ופרוסות 
תיבול

1 כף חוויג` למרק 
1 כפית פלפל גרוס גס
1 כף רסק עגבניות 
גרגרי כוסברה כתושים
1 כף שמיר יבש או ½ כוס שמיר טרי קצוץ
1 כוס כוסברה קצוצה. 

אופן ההכנה

שמים את הקורקבנים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, שותפים ושוב מרתחים במים . מבשלים כחצי שעה, מסננים, מעבירים למססננת 

את קוביות תפוחי אדמה שמים בקערה, ואם רוצים מפזרים את החוואיג` ופלפל ומערבבים, עד שתפוחי האדמה מצופים בתבלינים. אם לא רוצים להשתמש בחוואיג` - מתבלים את תפוחי האדמה במלח ופלפל.

מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא נעשה שקוף.
מוספים רסק עגבניות וגרגרי הכוסברה ומטגנים כדקה.
מוסיפים את הקורקבנים וממשיכים לטגן על להבה נמוכה עוד 3-2 דקות.
מוסיפים את תפוחי האדמה מעל הקורקבנים,
מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה,ומתבלים בשמיר היבש ומלח (יש לזכור שהקורקבנים מאד מלוחים.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים ארבעים דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מוספים את הירק הטרי ומערבבים . 
מגשים חם עם חמוצים סחוג וסלט ירקות ישראלי 

 

תהנו ...
  תודה לכל מי שביקר בבלוג אשמח אם תגיבו ותלחצו עלה- hit it או לייק 
                                       סופ"ש קסום לכם 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הים רגוע אלא אם צויין אחרת