33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

ליאתה

עוגת גבינה מנגו משודרגת לאונומסטיקו

אתחיל עם ההסבר מהו אונומסטיקו? 

בנצרות הקתולית כל יום זה יום של קדוש/ה אחר/ת. לא כל אחד/ת יכול/ה להפוך לקדוש/ה קתולי/ת ויש קריטריונים מיוחדים שיש לענות עליהם בכדי להפוך לקדוש/ה.

רוב (אם לא כל) האיטלקים שהכרתי ברמה זו או אחרת נקראו על שם קדוש/ה כלשהו/י. יש כאלו שנקראו על שם קדוש העיר (לכל ישוב באיטליה יש קדוש/ה שמגן עליו) - למשל באמאלפי תפגשו הרבה מאוד גברים בשם אנדריאה, את קתדרלת סנט' אנדריאה והפיאצה, מלון סנט' אנדריאה וכו'... יש כאלו שנקראים על שם קדוש מפורסם בעקבות אירוע שקרה, בעקבות קירבה לאיזור שבו נולד הקדוש, בעקבות נסיבות משפחתיות, רפואיות וכו'.

האיטלקים חוגגים את האונומסטיקו שלהם כמו שחוגגים ימי הולדת, משמע יוצאים לשתות בחוץ, אוכלים בחוץ, מזמינים חברים לשתייה ונשנושים (אוכל קל או מאפים) על חשבונם ויש כאלו שקונים מתנות.
 
אז לאחר שהסברתי מה זה אונומסטיקו אספר שגיסי חגג את האונומסטיקו שלו לפני מספר ימים, וכמובן שאני הכנתי עוגה  חשבתי לפני איזו עוגה להכין, היו לי שני מנגו, גבינה, מצרכים לכדורי שוקולד ועוד קצת... החלטתי שלא בא לי לאפות כי נעשה כבר חם(!) אז הכנתי עוגה קרה - עוגת גבינה מנגו משודרגת 



מצרכים לבסיס כמו של כדורי שוקולד:
כחצי חבילת ביסקוויטים פתי בר מרוסקים
180 גרם שוקולד מריר איכותי
200 מ"ל שמנת מתוקה
50 מ"ל חלב

כיצד להכין?
לשבור את הביסקוויטים, לחמם את השמנת המתוקה והחלב כמעט עד לרתיחה, להוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד - לערבב עד לקבלת קרם שוקולד, להוסיף את הביסקוויטים ולערבב, ליצוק לתבנית עוגה עגולה מתפרקת, כשהתערובת מתקררת היא מתקשה.


 
בינתיים מכינים את השכבה השנייה שמורכבת ממלית של עוגת גבינה מנגו קרה.
חשבתי איך להכין והחלטתי להשתמש במתכון של אחותי לעוגת גבינה פירורים, רק בלי הפירורים: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2308438&r=1
 
 
מצרכים למלית גבינה ומנגו:

חלבונים להקצפה עם שלוש כפיות גדושות של סוכר
1 מנגו בינוני מקולף וחתוך לקוביות לשים במכל יחד עם 500 גרם גבינה לבנה 0% שומן + שש כפות סוכר (הודות לחברתי ע' מצאתי גבינה תואמת גבינה לבנה כמו שיש בארץ כאן באיטליה! תודה ע'!)

שמנת מתוקה להקצפה בנפרד עם 6 כפות סוכר


כיצד להכין? 
את המנגו, הגבינה הלבנה והסוכר שבמכל אחד - לרסק בעזרת בלנדר מוט ולאחסן במקרר.
להקציף את החלבונים ולאחסן במקרר, להקציף את השמנת המתוקה.
לקפל את החלבונים המוקצפים עם תערובת הגבינה ולאחר מכן להוסיף אותן אל הקצפת - שימו לב לקפל בהדרגה, לא לשפוך הכל בבת אחת...

ליצוק את תערובת הגבינה מעל בסיס כדורי השוקולד שבתבנית ולאחסן במקרר למשך הלילה.
 
 
מצרכים לקישוט:
1 מנגו בינוני מקולף וחתוך לקוביות קטנות
חבילת מיני-מיני נשיקות מרנג לבנות
עט שוקולד לכיתוב
 
כיצד לקשט?
ביד חופשית, זה מה שיצא לי... 
 
 
 
לאחסן במקפיא כשעה וחצי-שעתיים לפני ההגשה להתייצבות סופית ולהקלה בחיתוך.

לבריאות ואונומסטיקו שמח לכל מי שחוגג! 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

15 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תותי-בת אלא אם צויין אחרת